Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Jaarverslag

In ons jaarverslag kijken we terug naar 2016. Samenvattend: we halen niet alleen onze ambities, maar verkeren ook in de gelukkige (financiële) omstandigheden om goede dingen te doen voor onze huurders en voor Utrecht en Nieuwegein. Een paar voorbeelden:

  • Onze huurders zijn wéér tevredener over ons: van een 7,1 in 2014 naar een 7,3 in 2015 en een 7.5 in 2016. En we zijn er nog lang niet!
  • 86% van onze woningen zijn in goede tot zeer goede staat: in 2016 hebben we 742 woningen flink verbeterd en hebben we weer meer nieuwe huizen gebouwd (164). En we gaan daar mee door.
  • Ambitie huisvesting statushouders niet gehaald: niet álles is gelukt. We hebben niet voldoende statushouders (384) aan een huis kunnen helpen. We hadden te weinig geschikte woningen vrij om onze taakstelling te halen. We blijven hieraan werken.
  • Financieel gezond, dus in staat om meer te doen: we hebben bezuinigd én de huizen waarin onze huurders wonen, zijn flink meer waard geworden (meer weten). We zijn financieel gezond. We investeren daardoor meer in onze woningen, verhogen dit jaar voor de meeste mensen de huur niet en we staan klaar om nieuwe woningen te bouwen.

Onderstaand plaatje geeft een aardig indruk van onze resultaten in 2016. Maar u bent natuurlijk van harte welkom om het gehele jaarverslag te lezen.