Hulp bij huurschuld

Een schuld kan iedereen overkomen. Vaak zijn er meer dingen aan de hand dan allen het niet kunnen betalen van de huur. Als we niets doen, kan de schuld snel oplopen.  

Als u niet op tijd betaald heeft, hoort u snel van ons

Om een uitzichtloze situatie te voorkomen, hoort u als u een achterstand heeft, gelijk van ons. Binnen 8 dagen sturen wij u een betalingsherinnering en na 2 weken een laatste herinnering. Als u hier niet tijdig op reageert of betaalt, melden we u aan bij een incassobureau.

In sommige gevallen  proberen wij contact met u te zoeken. Soms komen onze medewerkers ook op huisbezoek. Wij willen zo snel mogelijk met u praten, zodat uw huurschuld niet nog meer wordt.
Kunt u de huur 1 keer niet betalen? Of merkt u zelf dat u een huurachterstand heeft? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. We helpen u graag.

Misschien komen we op huisbezoek.

Dat kunnen wij zelf zijn, maar ook iemand van het Buurtteam. Graag komen we dan tot een oplossing voor eventuele betaalproblemen. Wij geven aan het Buurtteam alleen uw naam en uw adres door. Als u dit niet wil, dan kunt u hier natuurlijk bezwaar tegen maken. Wij wisselen dan geen gegevens van u meer met hen uit.

Het Buurtteam Utrecht in uw wijk

Zij helpen u graag als u er even niet meer uitkomt.
Het Buurtteam bekijkt samen met u of u voldoende inkomen heeft (krijgt u wel alle vrijstellingen of toeslagen waar u recht op heeft), geeft tips om inzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven. Ook ondersteunen ze u graag bij het oplossen van uw schulden. U leest op de website Buurtteam in Utrecht meer informatie.

Woont u in Nieuwegein? Dan komen we samen met Werk en Inkomen Lekstroom bij u thuis

In Nieuwegein werken we samen met Werk en Inkomen Lekstroom. Als u een huurschuld heeft en u woont in Nieuwegein, proberen we u samen met Werk en Inkomen Lekstroom te helpen om uit de schulden te komen. Hiervoor bezoeken we u samen onaangekondigd thuis. Wij geven aan Werk en Inkomen Lekstroom alleen uw naam en uw adres door. Als u dit niet wil, dan kunt u hier natuurlijk bezwaar tegen maken. Wij wisselen dan geen gegevens van u meer uit met Werk en Inkomen Lekstroom.

Vergeet u af en toe de huur te betalen? Dan kan een machtiging voor automatisch betalen van de huur heel handig zijn

Uw huur wordt dan rond de 1e van elke maand automatisch van uw rekening afgeschreven (behalve op feestdag of in het weekeind). Als u ervoor zorgt dat u rond die datum voldoende geld op uw rekening heeft, dan hoeft u zich nooit zorgen te maken over het betalen van uw huur.

 
  • Deel deze pagina via