Basiskwaliteit van de woning

Wij willen graag dat ieder huis dat wij verhuren een aantal voorzieningen heeft van goede kwaliteit. Dit noemt Mitros de basiskwaliteit. Deze basiskwaliteit geldt voor al onze huizen, ook voor de huizen die we in de toekomst gaan verkopen.

Nog niet alle woningen van Mitros hebben de basiskwaliteit

Of ze hebben maar een gedeelte van de basiskwaliteit. Dit geldt voor 4.000 tot 12.000 woningen. Wij hebben een plan om te zorgen dat deze woningen ook de basiskwaliteit krijgen. Dit doen we niet per woning, maar projectmatig, tijdens groot onderhoud of renovatie. Een projectmatige aanpak is namelijk goedkoper. Hierdoor krijgen ook de huurders een beperkte huurverhoging.

Zolang de woning nog niet de basiskwaliteit heeft, zorgen we ervoor dat de woning schoon, heel en veilig (web) is.

Omdat we geen geld hebben om alle woningen net zo mooi te maken als een nieuwbouw-woning, maken we een keuze. We kiezen ervoor dat iedere huurders minimaal een woning heeft met een basiskwaliteit. Wilt u meer kwaliteit, dan kunt u dat zelf aanbrengen. U betaalt dan zelf de kosten hiervan. 

Planning

We verbeteren 4.000- 12.000 woningen. Dat is erg kostbaar en veel werk. Daarom spreiden we dit uit over 12 jaar. Per jaar bepalen we hoeveel en welke woningen we in dat jaar kunnen aanpakken. 

Wanneer heeft een woning de basiskwaliteit?

Volgens ons heeft een huis de basiskwaliteit als:

  1. Het huis heel en goed te onderhouden is. Het schilderwerk buiten ziet er goed uit. Alle voorzieningen in de woning zijn heel en goed schoon te houden. Zowel Mitros als de huurder heeft een taak bij het goed onderhouden van de woning.
  2. De bewoners voelen zich veilig in hun huis en directe omgeving. Dit betekent bijvoorbeeld dat het huis goede sloten heeft. De meterkast is veilig en het huis is ook brandveilig en asbestveilig.
  3. Het huis is comfortabel. Dit betekent dat de kamers, badkamer en toilet goed bruikbaar zijn. Het huis heeft isolatieglas en centrale verwarming. Het huis heeft een gezond binnenklimaat en is bij normaal gebruik niet vochtig of tochtig.
  4. De voorzieningen, zoals keuken en badkamer, passen bij deze tijd. De onderdelen zijn soms wat ouder, maar ze functioneren allemaal veilig en goed. Een huis van Mitros gebruikt niet bovenmatig veel energie. Dit betekent dat er in het hele huis isolatielas zit en dat het huis minimaal energielabel D heeft.
 
  • Deel deze pagina via