Zelf veranderingen aanbrengen

U wilt graag uw huis aan uw persoonlijke smaak en wensen aanpassen. Misschien wilt u een andere kleur op de muur of een nieuw behang. U mag deze eenvoudige werkzaamheden altijd zelf uitvoeren zonder dat u toestemming aan ons hoeft te vragen.

Maar misschien wilt u uw woning wel ingrijpender veranderen. U wilt bijvoorbeeld een nieuwe keuken plaatsen of een dakraam op zolder. Voor het aanbrengen van grote aanpassingen hebt u wel toestemming van ons nodig.

Toestemming nodig?

We maken onderscheid tussen twee soorten veranderingen aan uw huis:

  1. Veranderingen die u na vertrek uit de woning verwijdert
    Het aanvragen van toestemming voor het aanbrengen van een voorziening die u na vertrek weer verwijdert, is eenvoudig. Eén telefoontje met Mitros is voldoende. Als de voorziening aan de binnenzijde van de woning zit en zonder noemenswaardige kosten ongedaan kan worden gemaakt, krijgt u direct toestemming. Voor meer ingrijpende aanpassingen vragen wij u een aanvraagformulier in te vullen. U krijgt van ons vervolgens een schriftelijke bevestiging. 
  2. Veranderingen die Mitros na uw vertrek overneemt
    Voor het aanbrengen van aanpassingen (voorziening) die wij na uw vertrek eventueel overnemen, moet u iets meer doen. De aanvraagprocedure is iets uitgebreider en de voorziening moet voldoen aan een aantal eisen. We spreken dan van een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV).
Voorwaarden

Aan elke klus worden verschillende eisen gesteld, bijvoorbeeld over afmetingen en materiaalgebruik. In het algemeen moet de aanpassing (voorziening) voldoen aan de wettelijke bepalingen, zoals het Bouwbesluit. De aanpassing moet uiteraard ook veilig zijn. Ook mag de aanpassing de verhuurbaarheid niet schaden, waardoor het voor Mitros moeilijk wordt om de woning na u weer te verhuren.

Zelf veranderingen aanbrengen

Wilt u graag zelf veranderingen aanbrengen in uw woning en heeft u hiervoor toestemming nodig van Mitros? U leest meer hierover in de folder Zelf klussen in uw woning (pdf). Hier vindt u ook het aanmeldingsformulier. Deze kunt u vervolgens invullen en aan ons opsturen. Daarna ontvangt u een brief waarin staat vermeld of u hiervoor een vergoeding ontvangt en hoe hoog deze is. 

Aanvragen centrale verwarming en/of isolatieglas

Er zijn momenteel twee voorzieningen die u kunt aanvragen: centrale verwarming en isolatieglas. Met een centrale verwarming kunt u het huis makkelijker verwarmen en draagt bij aan meer wooncomfort. Met behulp van het formulier aanvragen centrale verwarming en/of isolatieglas (pdf) kunt u uw aanvraag indienen.

Onderhoud

De huurder die de voorziening heeft aangebracht, is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.

 
  • Deel deze pagina via