Afval ophalen

Uw gemeente zorgt voor de verwerking van afval. Bent u uw milieu- of afvalpas kwijt? Of wilt u weten wanneer het afval opgehaald wordt? De gemeente helpt u graag verder.   

Veel gevraagd over Afval ophalen

Er ligt veel zwerfafval in de omgeving van mijn woning. Wie ruimt dit op?

Ligt het zwerfafval in de algemene ruimte van uw woongebouw? Neem dan contact met ons op of maak direct een melding bij uw buurtbeheerder. Gaat het om afval in de openbare ruimte, bijvoorbeeld op straat of in de buurt van afvalcontainers? Dan kunt u dit direct melden bij de gemeente Utrecht via 14 030 of gemeente Nieuwegein via 0900 - 603 92 22.

Waar vind ik informatie over het ophalen van afval?

U dient zelf een afspraak ter maken met de gemeente om grofvuil op te laten halen. U vindt meer informatie op de website van uw gemeente. 

Wilt u weten wanneer het afval in uw woonplaats opgehaald wordt? Download dan de app Afvalwijzer in de Google Play store of App store.

Hoe kan ik een kliko of container krijgen?

U krijgt een container of een kliko via uw gemeente.

Ik ben mijn milieu- of afvalpas kwijt. Wat moet ik doen?

U kunt een nieuwe pas aanvragen. Soms moet u hiervoor betalen.

De vuilniscontainer zit vol. Bij wie kan ik dit melden?

Zit de vuilniscontainer vol? En staat er vuilnis of grofvuil buiten de container? Of is het vuilnis niet op tijd opgehaald? Meldt u dit dan bij uw buurtbeheerder. Hij of zij neemt contact op met de gemeente om de container te legen.