Sociale huurwoning

Een sociale huurwoning is een woning met een maximale netto huurprijs van € 710,68 (prijspeil 2015). Om sociale huurwoningen zo eerlijk mogelijk te verdelen hebben gemeenten en woningcorporaties afspraken gemaakt en regels opgesteld. De sociale huurwoningen van Mitros worden aangeboden via WoningNet.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in Utrecht moet u in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

Heeft uw huishouden in 2015 een verzamelinkomen tussen de € 34.911 en € 46.735? Dan kunt u reageren op een klein deel van de sociale huurwoningen.
Wat als ik teveel verdien voor een sociale huurwoning? (web Belastingdienst)

Folder

In de folder “Een sociale huurwoning van Mitros"(pdf) staan de 10 stappen omschreven die u moet doorlopen om een woning van Mitros te kunnen huren. Er gelde veel voorwaarden en regels. Wij adviseren om deze folder en de veelgestelde vragen op onze website over een sociale huurwoning huren goed door te lezen.

In 10 stappen naar een woning
 1. Zoek een woning via WoningNet
 2. Reageer op een woning
 3. Verzamel alvast de juiste documenten!
 4. Bevestig interesse voor de woning
 5. Bekijk de woning
 6. Accepteer de woning bij WoningNet
 7. Lever documenten aan bij Mitros
 8. Wacht de controle af
 9. Teken het nieuwe huurcontract
 10. U huurt een woning van Mitros
Wachttijd

De vraag naar sociale huurwoningen in de regio Utrecht is erg groot. De wachttijden verschillen per plaats, woningtype en buurt. Kijk op de website van WoningNet voor een wachttijdindicatie (web WoningNet) per woning. Als u inlogt is de indicatie op uw inschrijving afgestemd. 

Urgentie

U krijgt alleen in zeer uitzonderlijke situaties voorrang bij de toewijzing van een woning. Voor Utrecht bepaalt. In Utrecht vetrekt Het Vierde Huis urgenties en in Nieuwegein worden urgenties verstrekt door de Gemeente Nieuwegein (web).

Overige formulieren en websites

Inkomensverklaring aanvragen Belastingdienst (web) 

Inkomensverklaring en checklist huisvestingsvergunning WoningNet (pdf)

Verhuurdersverklaring (pdf)

Acceptatieformulier (pdf)

Machtigingsformulier woningaanbieding (pdf)

Folder: Voordat u een woning accepteert (pdf)

Vragen

Heeft u nog vragen of is er iets onduidelijk? Bel dan met Klantcontact via telefoonnummer (030) 880 33 00 en vraag naar een medewerker van ons acceptatieteam.

 
 • Deel deze pagina via

Vragen over een woning zoeken

Vragen over woningaanbieding