Woningen voor ouderen

Voorrang 65+

Er zijn woningen waar mensen van 65 jaar en ouder voorrang hebben bij de toewijzing. In de woningadvertentie zijn deze te herkennen aan de melding “Voorrang 65+”. Vroeger waren dit de seniorenwoningen. Op de woningen met de melding “Voorrang” 65+ mag iedereen reageren.
Het gaat meestal om gelijkvloerse appartementen met extra aanpassingen zoals een lift en beugels aan de muur. Voor deze woningen is geen indicatie nodig. De toewijzing gebeurt via WoningNet (web).

Rolstoelwoning

Om in aanmerking te komen voor een rolstoelwoning heeft u een indicatie nodig. U kunt deze indicatie opvragen bij WoningNet. U ontvangt de indicatie van Het Vierde Huis.

Groepswonen

Een woongroep is een zelfstandige vereniging van bewoners. De bewoners hebben het recht om zelf hun eigen bewoners te kiezen (coöptatierecht). Bij Groepswonen van Ouderen hebben de bewoners een eigen, zelfstandige woonruimte. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte. De bewoners betalen samen de kosten van de gemeenschappelijke ruimte. Groepswoningen worden niet aangeboden via de website van WoningNet. Om hier te kunnen wonen, heeft u wel een inschrijving bij WoningNet nodig.

U leest meer informatie over groepswonen voor ouderen op de website van de Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen (LVGO).

 
  • Deel deze pagina via