Woningruil

Bent u op zoek naar een nieuwe woning in Nederland? Dan kunt u reageren op advertenties op de website van WoniningNet. Een andere mogelijkheid is woningruil. 

U zoekt zelf een ruilpartner

U zoekt zelf een huurder die met u van woning wil ruilen. U kunt een advertentie plaatsen, of reageren op advertenties van anderen. Kijk daarvoor in dagbladen of op de website van Woningruil.nl (web).

Voorwaarden

Bij woningruil in Utrecht moet u ingeschreven staan als woningzoekende in deze regio. Voor een woning in Nieuwegein is dit niet nodig. Uw ruilpartner woont in Nederland.

Bij woningruil gelden de passendheidscriteria van WoningNet. Dit betekent dat de huurprijs moet passen bij uw inkomen en in sommige gevallen de gezinsgrootte bij de grootte van het huis. Lees alle voorwaarden in de folder Woningruil (pdf)

Aanvraag

U kunt een aanvraag indienen als u en uw ruilpartner aan de voorwaarden voldoen. De woningruilprocedure duurt in de eerste fase gemiddeld 8 tot 10 weken. De hele procedure kan 4 maanden duren. U vindt het aanvraagformulier in de folder Woningruil (pdf).

Mitros vraagt administratiekosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag. Deze kosten zijn € 25,-- per ruilpartner en moet worden betaald voordat de aanvraag voor woningruil in behandeling wordt genomen.

 
  • Deel deze pagina via