Uw eigen huurwoning kopen

Sommige bestaande woningen of bedrijfspanden wil Mitros ook graag verkopen en worden te koop aangeboden aan de huurder(s).  De huidige huurder kan dan als eerste de woning/bedrijfspand kopen. Als de huurder niet ge├»nteresseerd is, dan verandert er niets. De huurder blijft onder dezelfde voorwaarden de woning of bedrijfspand huren. Pas nadat de huidige huurder is verhuist, biedt Mitros de woning te koop aan.

Als Mitros uw huurwoning wil verkopen, dan gelden de volgende standaard voorwaarden:

  • Mitros verkoopt tegen de vrije verkoopwaarde. Mitros laat een gecertificeerde NVM-makelaar/taxateur de marktwaarde van de woning / bedrijfspand in lege staat vaststellen.
  • Mitros geeft geen korting.
  • Overdracht van de verkochte woning / bedrijfspand vindt plaats bij de vaste notaris van Mitros.

Als Mitros uw huurwoning wil verkopen, krijgt u een brief met daarin de verkoopvoorwaarden. Als u deze brief ondertekent en terugstuurt, schakelt Mitros de makelaar in en wordt de verkooponderhandeling met u gestart.

Waarom verkoopt Mitros woningen?

Er zijn een aantal redenen waarom Mitros een deel van haar woningen verkoopt:

  • Door woningen te verkopen verdient Mitros geld om andere woningen op te knappen of nieuwe woningen te bouwen.
  • Soms is het goed voor een wijk wanneer er meer koopwoningen komen. Bijvoorbeeld om meer variatie in de wijk te krijgen of omdat we willen voorkomen dat mensen hun wijk moeten verlaten wanneer ze een woning willen kopen.
  • Ook wil Mitros mensen die graag een huis willen kopen een steuntje in de rug geven. Bijvoorbeeld doordat Mitros woningen aan kan bieden die niet zo duur zijn.
Interesse?

Heeft u interesse in de aankoop van uw huurwoning en wilt u graag meer informatie? U kunt contact opnemen met de afdeling Verkoop & Zakelijke Verhuur via telefoonnummer (030) 880 33 00. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen  naar verkoop@mitros.nl.

 
  • Deel deze pagina via