Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Kamers

Bij een kamer deel je de keuken, douche en toilet met een aantal andere bewoners. Komt er een kamer vrij? Dan mogen de andere bewoners een kandidaat voordragen. Wij verhuren kamers in Utrecht en Nieuwegein. Alle kamers zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vraag en antwoord

Er komt een kamer vrij in mijn huis. Kan ik doorschuiven naar die kamer?

Als u wilt doorschuiven als kamerbewoner gelden de volgende voorwaarden:

  • De achterblijvende bewoners ontvangen een brief. Dit noemen we een coöptatiebrief. Dit betekent dat de achterblijvende bewoners sámen een nieuwe huurder kunnen kiezen. In de brief wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.
  • Alle achterblijvende bewoners tekenen voor akkoord. Zij dragen dan ook een nieuwe huurder aan voor de kamer die leegkomt. U krijgt hierna allebei een aanbiedingsmail.
  • De doorschuivende bewoner én nieuwe huurder voldoen aan de voorwaarden. Zij leveren de gevraagde gegevens op afspraak in bij ons op kantoor.
  • De doorschuivende huurder zegt zijn of haar huur pas op als u allebei aan de voorwaarden voldoet.

Let op: doorschuiven betekent dat u een nieuw contract krijgt. Wij verhogen de huur. Ook vragen wij eenmalig administratiekosten volgens de prijspeil van dat jaar.

Ik zoek een kamer. Waar schrijf ik me in?

Mitros verhuurt kamers Utrecht en Nieuwegein. Deze kamers worden niet alleen verhuurd aan studenten maar ook aan werkende mensen onder de 30 jaar.

U kunt zich inschrijven bij SSH voor het huren van een kamer. Meestal zoeken de bewoners van deze woningen zelf een nieuwe huisgenoot. De nieuwe huisgenoot kunnen zij voordragen bij Mitros.

Mijn huisgenoot gaat verhuizen. Kan ik een nieuwe huurder voorstellen?

Ja, dat kan. U kunt een nieuwe huurder voordragen als u een onzelfstandige woning huurt. Woont u in een woning met meerdere huisgenoten? Dan moeten alle huisgenoten schriftelijk toestemming geven dat de voorgedragen persoon in de leeggekomen kamer mag wonen. Dit kan door het ondertekenen van een speciale brief die jullie van Mitros ontvangen. Dit noemen wij een coöptatiebrief. 

Wat zijn de voorwaarden voor het toewijzen van een kamer?

Bij het toewijzen van een kamer worden de volgende voorwaarden gehanteerd:

  • U betrekt de kamer als alleenstaande, u kunt er niet met 2 personen wonen.
  • U bent minimaal 18 en maximaal 29 jaar oud.
  • U dient een geldige inschrijving bij Woningnet te hebben.
  • Uw belastbare inkomen ligt niet hoger dan € 21.600,- (bij gesubsidieerde kamers).
  • Uw belastbare inkomen ligt niet hoger dan € 29.350,- (bij niet-gesubsidieerde kamers). 

Vertaal deze pagina