Seniorenwoningen

Bent u een 65-plusser en op zoek naar een woning? Wij bieden verschillende woningen voor senioren aan in Utrecht en Nieuwegein. U kunt voorrang krijgen op deze woningen. Bekijk alle seniorenwoningen van Mitros op deze pagina.

Alle beschikbare woningen staan op WoningNet
Bent u geïnteresseerd? Op de website van WoningNet kunt u zien welke woningen voor senioren u op dit moment kunt huren. Soms zitten deze woningen in speciale seniorencomplexen. Dit zijn gebouwen waar vaak een gezamenlijke woonkamer, ontmoetingsruimte of tuin is.

Veel gevraagd over Seniorenwoningen

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Algemeen

Mitros heeft woningen die geschikt zijn voor 65-plussers. Deze woningen kunt u huren in Utrecht en Nieuwegein. Op deze pagina ziet u welke woningen wij aanbieden. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u op de website van WoningNet bekijken welke woningen op dit moment beschikbaar zijn om te huren.

Wat is de Van Groot naar Beter regeling?

Algemeen

Huurt u een sociale huurwoning in de regio Utrecht met minimaal 4 kamers en wilt u verhuizen naar een woning met maximaal 3 kamers? Dan heeft u misschien recht op voorrang als u via WoningNet zoekt naar een andere woning. Om voorrang te krijgen of te behouden, is het belangrijk dat u dit bij ons aanvraagt.

Korting op de huurprijs
Naast de voorrang op WoningNet kunt u mogelijk korting krijgen op de netto huurprijs van een nieuw te huren sociale huurwoning. Dat krijgt u alleen wanneer:

 • U van en naar 1 van de 19 deelnemende corporaties verhuist
 • U minimaal 1 jaar in de huidige woning woont
 • U verhuist van een grotere woning (4 of meer kamers) naar een kleiner appartement (3 of minder kamers).
 • Uw nieuwe huur hoger is dan uw oude huur. Wij zorgen er dan voor dat uw nieuwe nettohuur maximaal € 50 hoger is dan uw huidige huur.

De korting geldt niet als u naar een gebouw verhuist dat gerenoveerd of gesloopt wordt.

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor de regeling?
Het is belangrijk dat u aan al deze voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de regeling:

 • U heeft een sociale huurwoning in de regio Utrecht met minimaal vier kamers en deze verruilt u voor een sociale huurwoning van maximaal drie kamers. Het woningtype (woonhuis of appartement) maakt niet uit.
 • U bent de hoofdhuurder van de huurwoning.
 • U laat de huurwoning leeg achter bij verhuizing.
 • U heeft een huurcontract voor onbepaalde tijd.

Uw aanvraag wordt door ons gecontroleerd. Als u recht heeft op voorrang, registreren wij dit voor u in het systeem van WoningNet.

Waarom kunnen er in seniorenwoningen ook mensen jonger dan 65 jaar wonen?

Algemeen

Iedereen met een passend inkomen mag reageren op seniorenwoningen. Mensen die ouder zijn dan 65 jaar krijgen voorrang op deze woningen.

Het kan voorkomen dat er bij het reageren op een seniorenwoning geen geschikte kandidaten zijn die deze voorrangsregeling hebben. Dan komen andere kandidaten aan de beurt. Dit kunnen dan ook mensen jonger dan 65 jaar zijn.

Wat moet ik doen bij om een verhuizing een maximale huurverhoging van €50,00 te krijgen als ik van een grote naar een kleinere woning verhuis?

Algemeen

U hoeft daarvoor helemaal niets te doen. Door de informatie zoals die bij Woningnet bekend is, weten wij dat u een woning van 4 kamers of meer achterlaat en wilt verhuizen naar een woning van 3 kamers of minder. Hierdoor heeft u bij het reageren op de nieuwe woning al voorrang gekregen. Op basis van deze informatie kunnen wij de nieuwe huurprijs berekenen.
Let wel: Bij de toewijzing van van een nieuwe woning moeten wij passend toewijzen. Wij mogen de woning niet toewijzen als de hoogte van de nieuwe huur niet past bij de hoogte van uw inkomen.

Welke regelingen kan ik als 65-plusser krijgen als ik wil verhuizen naar een woning die beter bij mij past?

Algemeen

Als 65-plusser kunt u hulp krijgen bij het zoeken naar een passende woning en krijgt u soms huurvoorrang. Bekijk hieronder wat voor uw woonplaats geldt.

Ik ben een 65-plusser. Kan ik hulp krijgen bij het zoeken naar een woning?

Algemeen

Wilt u verhuizen naar een woning die beter bij u past en kunt u hulp gebruiken bij het zoeken naar een geschikte woning?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

 • Chat ons

  Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

 • WhatsApp

  Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

  WhatsApp ons