Bewonersgroep

Een bewonersgroep is een groep huurders die met Mitros praat over het woongebouw en de omgeving. De bewonersgroep praat niet namens alle bewoners van het woongebouw of buurt. Mitros vindt dit gesprek wel heel belangrijk. Omdat een bewonersgroep niet namens alle huurders praat, weegt haar advies minder zwaar dan het advies van de bewonerscommissie.

Veel gevraagd over Bewonersgroep

Wat is een bewonersgroep?

Algemeen

Een bewonersgroep is een groep huurders die met Mitros praat over het woongebouw en de omgeving. De bewonersgroep praat niet namens alle bewoners van het woongebouw of buurt. Mitros vindt dit gesprek wel heel belangrijk. Omdat een bewonersgroep niet namens alle huurders praat, weegt haar advies minder zwaar dan het advies van de bewonerscommissie.

Hoe begin ik een bewonersgroep?

Algemeen

Neem contact met ons op. Of kijkt u op de website van het HNM. Zij adviseren en ondersteunen u graag.

 

Hoe vaak overlegt een bewonersgroep met huurders?

Algemeen

Een bewonersgroep hoeft niet te overleggen met huurders. Maar dat mag natuurlijk wel. Alles wat de bewonersgroep aan Mitros vertelt is hun persoonlijke mening. Zij vertellen dus niet de mening van alle huurders. Voor dit overleg wordt een agenda gemaakt. En van dit overleg wordt een verslag gemaakt.

Hoe vaak overlegt een bewonersgroep met Mitros?

Algemeen

Er is geen minimaal of maximaal aantal keer voor overleg met Mitros. De bewonersgroep en de contactpersoon van Mitros maken hier samen afspraken over.

Krijgt een bewonersgroep geld?

Algemeen

Ja, een bewonersgroep krijgt geld. Dit is minder dat een bewonerscommissie krijgt. Dit komt omdat een bewonerscommissie verplicht zis om te overleggen met alle bewoners in hun woongebouw. Het geld dat een bewonersgroep krijgt is voor de onkosten die zij maken om te kunnen vergaderen. Dit bedrag ligt maximaal rond € 200,-.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

  • Chat ons

    Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

  • WhatsApp ons

    Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

    WhatsApp ons