Bezichtigen

Staat u op nummer 1 voor een woning? Dan krijgt u van ons een uitnodiging voor een bezichtiging. Dat kan een bezichtiging zijn met meer mensen tegelijk. Of u maakt een afspraak met de huidige bewoner. Jullie bezichtigen de woning dan samen.

Bekijkt u de woning tijdens het bezichtigen goed. Soms komt u dingen tegen die u anders wilt. Bespreekt u deze punten met onze vastgoedbeheerder. Misschien kan er nog iets aangepast worden. Daarna kunt u een goede afweging maken of u de woning wel of niet wilt accepteren.  

Veel gevraagd over Bezichtigen

Waar moet ik op letten als ik een woning bezichtig?

Algemeen

Als u een woning gaat bezichtigen, is het belangrijk dat u goed oplet of een woning aan uw wensen voldoet. Let u bijvoorbeeld op:

 • de indeling van de woning
 • of u uw bedden kwijt kunt
 • of u (kleding)kasten kunt plaatsen
 • of er een aansluitmogelijkheid is voor een vaatwasser
 • of er een stopcontact voor een internetaansluiting in de meterkast zit
 • of er verlichting in de schuur zit
 • hoe de muren eruit zien

U leest meer tips in de folder Goed voorbereid een woning bezichtigen.

Aanpassingen in de woning
Een aantal van bovenstaande punten is later aan te passen. Hier moet u dan wel toestemming voor vragen.
Bijvoorbeeld voor een vaatwasseraansluiting in uw keuken. Hier kunt u een aanvraag voor aanpassingen in of aan uw woning indienen.

Mitros zorgt voor een woning die veilig en heel is
Is er bijvoorbeeld stukwerk afgebrokkeld? Dan zullen wij dit herstellen, zodat u de muren zelf kunt behangen of schilderen.

Ik heb een voorlopige woningaanbieding. Kan ik de woning bezichtigen?

Algemeen

Bent u kandidaat voor een woning? Dan krijgt u van ons een uitnodiging voor een bezichtiging. Dit is een bezichtiging met meerdere mensen tegelijk (collectief).

Wat is een collectieve bezichtiging?

Algemeen

Als wij een woning in de verhuur krijgen, organiseren wij een collectieve bezichtiging. Dit organiseren wij zodat u een beter beeld krijgt bij de woning. Per bezichtigingsronde nodigen wij meerdere kandidaten uit. Mocht u kandidaat zijn voor de woning, dan ontvangt u per mail een uitnodiging. De bezichtiging is op een afgesproken tijd, u kunt deze afspraak niet verzetten. U dient aanwezig te zijn bij de collectieve bezichtiging om in aanmerking te komen voor de woning. Tijdens de bezichtiging zal er een verhuurmakelaar aanwezig zijn.

Ik heb een uitnodiging voor een collectieve bezichtiging. Maar ik kan niet op dat tijdstip. Wat kan ik doen?

Algemeen

Het is helaas niet mogelijk om de woning op een ander tijdstip te bekijken.

Iemand machtigen voor het bezichtigen en accepteren van een woningaanbieding
U mag wel iemand anders toestemming geven om de woning voor u te bekijken. U geeft iemand toestemming door machtigingsformulier in te vullen. Let er wel op dat u beiden uw handtekening zet. Geef het machtigingsformulier mee aan de persoon die naar de bezichtiging gaat. De persoon die u machtigt moet een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben. 

Houd er rekening mee dat de persoon die namens u gaat ook moet zeggen of u de woning wilt huren. Kies dus iemand uit die dit voor u kan beslissen.

U kunt deze persoon ook toestemming geven om namens u uw papieren in te leveren. De afspraak om uw papieren in te leveren vindt de volgende dag vóór 16.00 uur zal plaats. Zorg ervoor dat uw papieren dan op orde zijn.

U moet wel zelf het huurcontract ondertekenen
Krijgt u de woning toegewezen? Let er dan op dat u wel zelf aanwezig bent bij de contracttekening. Hiervoor kunt u niet iemand anders machtigen. Uw legitimatiebewijs wordt door onze medewerker gecontroleerd. 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

 • Chat ons

  Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

 • WhatsApp

  Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

  WhatsApp ons