Erfafscheiding

Een erfafscheiding geeft de grens aan tussen uw woning of tuin en die van uw buren. Het is bijvoorbeeld een haag of schutting. Wilt u een erfafscheiding plaatsen of veranderen? Stem dat dan van te voren goed af met uw buren.

Veel gevraagd over Erfafscheiding

Mag ik een erfafscheiding plaatsen of weghalen?

Er is een verschil tussen erfafscheiding en een erfafsluiting.

Erfascheiding
U mag een erfascheiding plaatsen of weghalen. Een erf afscheiden is het plaatsen van duidelijke afpalingstekens tussen twee percelen: dat van u en uw buren bijvoorbeeld.  Overleg dit wel eerst met uw buren. U kunt dan ook afspreken of uw buren meebetalen aan de erfafscheiding. 

Erfafsluiting
Of u een erfafsluiting mag plaatsen, ligt aan de plek waar u deze afsluiting wilt plaatsen. Met een erfafsluiting maakt u duidelijk zichtbaar waar de grens van uw perceel ligt. Dit kan bijvoorbeeld met paaltjes, een hekwerk, een heg of een schutting. 

Meer informatie lezen over de regels bij het plaatsen?
Meer informatie over de regels bij het plaatsen van een erfafscheiding of erfafsluiting vindt u op de website van gemeente Utrecht.

Wie zorgt er voor onderhoud aan een erfafscheiding?

U zorgt er zelf voor dat er een erfafscheiding (bijvoorbeeld een hek, schutting of haag) komt te staan. Mitros plaatst geen erfafscheiding. Het onderhoud van de erfafscheiding doet u zelf. Is uw schutting omgewaaid of beschadigd door storm? Neem dan contact op met uw inboedelverzekering en vraag naar het 'huurdersbelang' in uw polisvoorwaarden.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

  • Chat ons

    Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

  • WhatsApp

    Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

    WhatsApp ons