Langer Thuis

Wij bieden een service aan ouderen en mensen met een beperking die een woning van ons huren. We willen graag dat huurders langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Zowel in Utrecht als Nieuwegein neemt de vraag naar aangepaste woningen toe. Vooral in Nieuwegein neemt de vergrijzing toe. 

Hulpmiddelen in woningen

De Wmo-wetgeving vergoedt geen hulpmiddelen die in een bouwmarkt te koop zijn. Denk aan verhoogde toiletpotten, wandbeugels en drempels. De gemeente verwacht dat mensen deze hulpmiddelen zelf kunnen kopen en aanbrengen.

Mitros merkt dat het niet iedereen lukt om de hulpmiddelen zelf te betalen of zelf aan te brengen. Daarom wil Mitros haar huurders een service bieden.

Mitros biedt korting op hulpmiddelen en kan u helpen met het plaatsen ervan

Tot en met december 2022 kunt u gebruik maken van onze extra service. Deze bestaat uit:

 • het plaatsen van hulpmiddelen door aannemer De Gooijer Renovatie en Onderhoud.
 • een korting op de aan te brengen hulpmiddelen van 50 procent (prijspeil 2021)

Bestellen en plaatsen van hulpmiddelen

Voor het bestellen en plaatsen van hulpmiddelen kunt u bellen met Jannet de Gooijer via telefoonnummer 06 - 30 83 42 35.

Hoe werkt het?

Hieronder leest u hoe u in aanmerking komt voor de korting op hulpmiddelen en welke hulpmiddelen door De Gooijer Renovatie en Onderhoud geplaatst kunnen worden. 

Veel gevraagd over Langer Thuis

Hoe kan ik via Mitros hulpmiddelen krijgen voor in mijn woning?

Algemeen

Aanpassingen in uw eigen woning
Bent u huurder van Mitros? En wilt u één van onderstaande hulpmiddelen in uw woning?

 • toiletbeugel
 • hulppoot
 • wandbeugel
 • verhoogd toilet
 • douchezitting
 • douchekraan
 • keukenmengkraan
 • wastafelmengkraan
 • rolstoelvriendelijke dorpel
 • rolstoelvriendelijke traanplaat

Bekijk hier het overzicht aan hulpmiddelen en kosten per hulpmiddel.

Bestellen en plaatsen van hulpmiddelen
Voor het bestellen en plaatsen van hulpmiddelen kunt u bellen met Jannet de Gooijer via telefoonnummer 06 - 30 83 42 35. 

Hoe werkt de korting?
U krijgt op de hulpmiddelen een korting van 50 procent op de totale prijs, inclusief het aanbrengen van de hulpmiddelen. Mitros neemt deze 50 procent voor haar rekening. U betaalt de rest van de rekening direct aan de aannemer. 

Wie onderhoudt de hulpmiddelen die zijn aangebracht in mijn woning?

Algemeen

U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de hulpmiddelen die zijn aangebracht in uw woning. Als iets niet van Mitros is, mogen we het ook niet maken. Bijvoorbeeld een door uzelf aangebrachte keuken, dakkapel of huurgeiser.

Wat is het verschil tussen Verzorgd Wonen, Langer Thuis en Wonen met zorg?

Algemeen

Verzorgd Wonen is een woning die geschikt is voor mensen die graag zelfstandig willen wonen en die (op termijn) zorg aan huis nodig hebben. Mitros heeft Verzorgd Woningen in een aantal complexen in Nieuwegein.

Langer Thuis is een regeling waarbij huurders kleine aanpassingen in hun woning (zoals beugels, verhoogd toiletpot) met korting kunnen laten plaatsen door een aannemer van Mitros, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen.

Wonen met Zorg is een woonvorm waarbij we mensen uit de maatschappelijke opvang of die dakloos zijn, een woning aanbieden met begeleiding door een organisatie zoals Leger des Heils of het Buurtteam.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

 • Chat met ons

  Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

 • WhatsApp

  Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

  WhatsApp ons