Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Op zoek naar een huurwoning

Zoek je een sociale huurwoning? Onze beschikbare sociale huurwoningen in Utrecht en Nieuwegein staan op WoningNet. Schrijf je daarom allereerst in als woningzoekende via de website van Woningnet. Zonder inschrijving bij WoningNet, kun je niet reageren op een woning.

Hieronder vind je de meestgestelde vragen over huren bij Mitros.

Vraag en antwoord

Hoe meld ik mij aan voor Place2BU?

Heb je interesse in wonen bij Place2BU? Ben jij minimaal 23 en maximaal 27 jaar en verdien je niet meer dan €38.035,00 per jaar? (prijspeil 2019)  Dan kun je je hier inschrijven voor Place2BU. Inschrijven voor Place2BU is gratis. Je moet wel ingeschreven staan bij WoningNet. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Ik ben dakloos. Kan ik met spoed een woning krijgen?

Kijk op de website van de Urgentiewijzer of u urgentie kunt krijgen. U kunt ook terecht bij verschillende instellingen voor noodopvang. En u kunt zich inschrijven als woningzoekende op de website van Woningnet.

Kan ik ook reageren op sociale huurwoningen van Mitros als ik student ben?

Ja, dat kan. Wij wijzen onze woningen passend toe. Dit betekent dat u alleen kunt reageren op woningen die passen bij uw inkomen. En bij het aantal mensen met wie u samenwoont. Zorg daarom dat u deze gegevens goed invult op de website van Woningnet.

Ik heb een groot gezin. Krijg ik voorrang bij het reageren op grote woningen?

U krijgt automatisch voorrang bij het reageren op een geschikte woning. Die voorrang krijgt u op basis van uw gegevens. U geeft die op bij uw inschrijving. Zorg dus dat u al uw gegevens goed invult.

Let op! Lotingwoningen, nieuwbouwwoningen en vrijesectorwoningen verdelen wij niet op basis van deze voorrangsregeling.

Verhuren jullie aangepaste woningen?

Ja, wij verhuren aangepaste woningen. U vindt meer informatie over aangepaste woningen op de website van Het Vierde Huis. Of u kunt bellen naar 0900 - 260 00 60.

Woont u in gemeente Utrecht, Bunnik of Zeist? Dan bepaalt Stichting Het Vierde Huis of u een aangepaste woning kunt krijgen. Woont u in gemeente Utrecht? Dan bepaalt Het Vierde Huis ook of u woonkostentoeslag, een bijdrage uit het woonlastenfonds of een rolstoelwoning kunt krijgen.

Ik wil een woning huren. Hoe werkt dat?

Via de website van Woningnet schrijft u zich in als woningzoekende. Klik op de knop 'inschrijven' en u vindt het inschrijfformulier. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk dan in uw omgeving of iemand u kan helpen.

Ik wil graag doorschuiven naar een andere woning in mijn portiek. Is dit mogelijk?

Soms kunt u doorschuiven naar een andere woning in uw portiek. Als dit mogelijk is, dan ziet u dit in de woningadvertentie op de website van Woningnet.

Ik zie een woning in Utrecht of Nieuwegein leeg staan. Kan ik daar wonen?

U kunt op de website van Woningnet kijken of de woning te huur wordt aangeboden. U kunt dan op de woning reageren. Soms staat een woning wat langer leeg. Dat heeft meestal te maken met onderhoud. Het kan ook zijn dat wij de woning willen verkopen. De woning wordt dan niet aangeboden op WoningNet. U kunt het aanbod van koopwoningen vinden op mitrosverkoopt.nl.

Kan ik een klushuis huren?

Bij klushuur huurt u een klushuis. Dit is een woning die u mag aanpassen naar uw eigen smaak. Bijvoorbeeld door een mooie keuken te installeren of een extra kamer te maken. U betaalt de kosten van het klussen zelf. Maar u krijgt wel een flinke korting op de huurprijs van een klushuis. Het is belangrijk dat u na 6 maanden ook echt in de woning gaat wonen. Wij raden u daarom aan om de grote klussen binnen 6 maanden af te ronden. 

Wilt u meer weten over de spelregels en klushuren? Kijk dan op de website van MadebyU. Informatie over de huurprijs vindt u in de advertentie van de woning. Heeft u nog vragen of wilt u dat wij u terugbellen over klushuur? Mail dan naar klushuur@mitros.nl.

Verhuren jullie woningen aan bijzondere doelgroepen?

Mitros stelt elk jaar een aantal huurwoningen beschikbaar aan bijzondere doelgroepen. Dat zijn mensen uit een zorginstelling of asielzoekers met een verblijfsdocument.

Verhuren jullie woningen aan woongroepen?

Ja, wij verhuren woningen aan woongroepen. Voor een aantal woongroepen heeft Het Vierde Huis een wachtlijst. Heeft u vragen over de aanmelding voor een woongroep? Neem dan contact op met WoningNet via 0900 - 260 00 00. U kunt vragen naar Evalien Vereijcken.

Verhuren jullie woonwagenstandplaatsen?

Ja, wij verhuren woonwagenstandplaatsen. Om in aanmerking te komen moet u ingeschreven zijn bij WoningNet. Inschrijven kan via de website van Woningnet. Om op de wachtlijst geplaatst te worden, heeft u uw inschrijfnummer van WoningNet nodig. U kunt contact opnemen met organisatie Nijbod. Zij beheert de wachtlijst voor Mitros en zijn te bereiken op 040  - 252 40 25.

Kan ik mijn woning ruilen met een woning die vrijkomt?

Nee, dat kan niet. Vrijgekomen woningen adverteert Mitros op de website van Woningnet of Funda.nl. Bij uitzondering biedt Mitros haar woningen aan, aan mensen van bijzondere doelgroepen.