Sleutels en sloten

Het is belangrijk dat u uw woning goed kunt afsluiten. Bent u een sleutel kwijt of wilt u sleutels bijmaken? Dan kunt u dat vaak zelf doen bij de sleutelspecialist. Voor een sleutel met certificaat heeft u toestemming van ons nodig. Wij sturen u een toestemmingsbrief. Met deze brief kunt u de sleutel bij laten maken bij de sleutelspecialist. U betaalt wel zelf de kosten voor de sleutel. En heeft u problemen met een slot of (afgebroken) sleutel? Doe dan een reparatieverzoek.

Veel gevraagd over Sleutels en sloten

Kan ik extra sleutels krijgen?

Algemeen

Ja, dat kan.

Wilt u sleutels laten bijmaken van een centrale hal of een gemeenschappelijke ruimte?
Dan is het vaak een sleutel met certificaat. Die kunt u niet zelf laten bijmaken. U kunt hier extra sleutels bestellen. U krijgt dan een sleutelbrief van ons. Hiermee kunt u naar De Sleutelkoning in Utrecht of naar Mastermate in Nieuwegein. 

Wilt u sleutels laten bijmaken van uw eigen voor- of achterdeur?
Dan kunt u hiervoor naar een slotenmaker. U hebt hiervoor geen toestemming nodig van Mitros.

Ik ben de sleutel van mijn postkast kwijt. Wat kan ik doen?

Algemeen

Bent u de sleutel van uw postkast kwijt? Of is de sleutel afgebroken in het slot? Het vervangen van uw postkastslotje is voor uw eigen rekening. U kunt een nieuw postkastslotje met sleutel kopen bij een slotenmaker bij u in de buurt.

Mijn afstandsbediening (tag) of parkeerpas is kapot of kwijt. Kan ik een nieuwe krijgen?

Algemeen

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact met ons op. Onze medewerker zorgt ervoor dat de tag/afstandsbediening bij u terecht komt.

Ik heb niet alle sleutels van de raamboompjes. Wat kan ik doen?

Algemeen

De sleutels van de raamboompjes zijn allemaal hetzelfde. U heeft dus aan 1 sleutel genoeg. Heeft u helemaal geen sleutel? Dan doet u het volgende:

 • Als u een nieuwe huurder bent. Dan geeft u binnen 1 maand aan dat u geen sleutel heeft.
 • Als u al een huurder was. Dan zorgt u er zelf voor dat u een nieuw raamboompje of nieuwe sleutel krijgt.

Mag ik de sloten op mijn deuren aanpassen?

Algemeen

Ja, u mag een nieuw of extra slot plaatsen. Bewaar wel de oude sloten en sleutels. Deze moet u terugplaatsen als u gaat verhuizen.

Mijn sleutelbos is in de liftschacht gevallen. Hoe krijg ik mijn sleutels terug?

Algemeen

Hoe u uw sleutels terugkrijgt, verschilt per liftbedrijf. Vaak zijn er 2 opties mogelijk:

 1. Als er een monteur wordt ingepland voor onderhoud, en toevallig onderin de lift moet zijn, dan betaalt u geen kosten. Gooit u een enveloppe in de liftschacht, met daarop uw naam, adres en telefoonnummer. U wordt gebeld om uw sleutel op te halen bij de monteur. Dit kan een tijd duren. 
 2. Als er speciaal een monteur moet komen om uw sleutels uit de liftschacht te halen, dan betaalt u zelf de kosten voor de monteur. Wij kunnen bij het liftbedrijf navragen hoeveel u moet betalen.

Sleutels kwijt of afgebroken?

Algemeen

Sleutels kwijt van uw eigen voor- of achterdeur?
Dan kunt u hiervoor naar een slotenmaker. U hebt hiervoor geen toestemming nodig van Mitros.

Sleutels kwijt van de centrale hal of een gemeenschappelijke ruimte?
Dan is het vaak een sleutel met certificaat. Die kunt u niet zelf laten bijmaken. U kunt hier extra sleutels bestellen. U krijgt dan een sleutelbrief van ons. Hiermee kunt u naar De Sleutelkoning in Utrecht of naar Mastermate in Nieuwegein.

Geen reservesleutels? En komt u de woning niet in?
Als u geen reservesleutel heeft, moet er een monteur komen. Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij hebben namelijk geen reservesleutels van uw woning. De monteur komt dan om de deur van uw woning open te maken. Wij vervangen de cilinder alleen als het slot bij het openmaken van uw deur beschadigd is. 

Kosten
De kosten voor het openmaken van uw deur zijn € 121,-. Na 16:30 uur, op feestdagen en in het weekend zijn de kosten € 187,50. U kunt ook zelf contact opnemen met een slotenmaker. Vraag wel wat de kosten zijn zodat u niet voor een verrassing komt te staan. U betaalt zelf de kosten voor een slotenmaker. 

Wanneer u uw sleutels bent verloren of zijn gestolen, maar u nog wel een reservesleutel heeft om de woning binnen te komen, komen wij niet. Als u in dit geval uw sloten wil vervangen, dan betaalt u zelf de kosten voor een slotenmaker.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

 • Chat ons

  Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

 • WhatsApp

  Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

  WhatsApp ons