Woningaanbieding

Komt een huurwoning leeg te staan? Dan willen wij de woning het liefst zo snel mogelijk verhuren aan nieuwe huurders. Op deze pagina vindt u meer informatie over het aanbiedingsproces van huurwoningen.

Veel gevraagd over Woningaanbieding

Ik heb op een woning gereageerd via Wonen met Zorg. Hoe gaat het nu verder?

Wij plannen een intakegesprek als u de woning accepteert. Het gesprek is met u en uw begeleider. Tijdens het gesprek tekent u ook de driepartijenovereenkomst. Na 2 jaar zetten we de overeenkomst om in een zelfstandig huurcontract. Dat doen we alleen als de laatste evaluatie goed is.

Wat is het verzamelinkomen?

Het verzamelinkomen is het inkomen van iedereen die met u mee verhuist. Het inkomen van uw kinderen telt niet mee. Uw verzamelinkomen staat op uw inkomensverklaring of op de definitieve aanslag van de Belastingdienst. U vindt meer informatie op de website van WoningNet.

Wanneer weet ik of ik een woning krijg via WoningNet?

Na het inleveren van uw gegevens worden de controles gedaan. U hoort zo snel mogelijk per e-mail of de ingeleverde documenten akkoord zijn. 

Waarom worden er woningen in een seniorencomplex toegewezen aan mensen jonger dan 65 jaar?

Iedereen met een passend inkomen mag reageren op seniorenwoningen. We mogen geen kandidaten uitsluiten op basis van leeftijd of gezinsgrootte.

Wel mogen we voorrang geven aan leeftijdsgroepen en gezinnen van een bepaalde grootte. Zijn er bij het reageren op een seniorenwoning geen kandidaten meer die voldoen aan de voorrangsregeling? Dan komen andere kandidaten aan de beurt. Dit kunnen mensen jonger dan 65 jaar zijn.

Waar moet ik op letten als ik een woning bezichtig?

Als u een woning gaat bezichtigen, is het belangrijk dat u goed oplet of een woning aan uw wensen voldoet. Let u bijvoorbeeld op:

 • de indeling van de woning
 • of u uw bedden kwijt kunt
 • of u (kleding)kasten kunt plaatsen
 • of er een aansluitmogelijkheid is voor een vaatwasser
 • of er een stopcontact voor een internetaansluiting in de meterkast zit
 • of er verlichting in de schuur zit
 • hoe de muren eruit zien

U leest meer tips in de folder Goed voorbereid een woning bezichtigen.

Aanpassingen in de woning
Een aantal van bovenstaande punten is later aan te passen. Hier moet u dan wel toestemming voor vragen.
Bijvoorbeeld voor een vaatwasseraansluiting in uw keuken. Hier kunt u een aanvraag voor aanpassingen in of aan uw woning indienen.

Mitros zorgt voor een woning die veilig en heel is
Is er bijvoorbeeld stukwerk afgebrokkeld? Dan zullen wij dit herstellen, zodat u de muren zelf kunt behangen of schilderen.

Waar kan ik een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) opvragen?

U kunt dit uittreksel opvragen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Dit uittreksel heeft u nodig als u een woning aangeboden krijgt van ons. Het mag dan niet ouder zijn dan 6 maanden.

Let op: Vraag dit uittreksel alleen aan via de website van de gemeente of bij de balie. Zo voorkomt u extra kosten.

Woont u in de gemeente Utrecht? Dan hoeft u geen Uittreksel Basisregistratie Personen in te leveren.

Hoe werkt een woningaanbieding?

Het aanbiedingsproces heeft de volgende stappen:

 • De afdeling Verhuur plaatst lege woningen op de website van WoningNet. Daarbij houden ze rekening met de Europese regelgeving. 
 • U kunt als woningzoekende reageren op de woningen.
 • Reageert u op een woning en bent u kandidaat? Dan ontvangt u een mail van WoningNet waarin staat aangegeven dat u op WoningNet moet aangeven of u de woning komt bezichtigen. In dezelfde mail vindt u ook de uitnodiging voor bezichtiging. 
 • Accepteert u de woning? Dan controleren wij uw inschrijf- en inkomensgegevens. 
 • Tot slot tekent u het contract. U bent dan de nieuwe huurder van de woning. 

Hoe hoor ik het als jullie mij een woning toewijzen?

Woningnet verstuurt automatsich een e-mail als u wordt uitgenodigd voor een bezichtiging. In deze e-mail kunt u nogmaals nalezen wanneer u de woning kunt bezichtigen en voor welke datum u uw gegevens moet aanleveren.

Ik heb een woning toegewezen gekregen. Hoe gaat het nu verder?

Gefeliciteerd! 

Stond u bij de bezichtiging op plek 1?
Dan moet u het online acceptatieformulier invullen en uw inkomensgegevens en een verhuurdersverklaring meesturen. De link naar het acceptatieformulier staat in de uitnodigingsmail die u van ons ontving voor de bezichtiging. Informatie over wanneer u de documenten moet inleveren kunt u lezen in de e-mail die u van WoningNet hebt ontvangen.

Stond u bij de bezichtiging niet op plek 1?
Dan kunt u alsnog een e-mail verwachten als degene die op plek 1 staat de woning weigert. Wij vragen u dan om het online acceptatieformulier in te vullen en uw inkomensgegevens en een verhuurdersverklaring mee te sturen. 

Ik heb een voorlopige woningaanbieding. Kan ik de woning bezichtigen?

Bent u kandidaat voor een woning? Dan krijgt u van ons een uitnodiging voor een bezichtiging. Dit is een bezichtiging met meerdere mensen tegelijk (collectief).

Ik sta hoog in de lijst voor een woning. Hoe gaat het nu verder?

Wij mailen de 1e kandidaat na de sluitingsdatum. Wil deze kandidaat de woning niet? Of geven wij de woning niet aan deze kandidaat door bijvoorbeeld huurachterstand of overlast? Dan krijgt de volgende kandidaat een mail van Woningnet.

Ik sta op een lage plek na het reageren op een woning. Hoe kan dit?

Uw positie op de lijst wordt bepaald door uw inschrijfduur bij WoningNet. Hoe langer u bent ingeschreven bent hoe hoger uw posities. Daarnaast krijgen urgenten en statushouders voorrang bij sommige woningen. Dit kan ervoor zorgen dat u lager staat dan verwacht. Neem contact met ons op voor meer informatie over uw positie.

Kan ik meer dan 1 woning tegelijk aangeboden krijgen?

Nee. U krijgt 1 woning tegelijkertijd aangeboden.

Ik heb een signalering op mijn registratie bij WoningNet. Wat betekent dit?

Door de signalering kunt u geen woningen meer bekijken op de website van WoningNet. Als u een signalering op uw registratie heeft, dan heeft u hier bericht van gehad.

Voor vragen kunt u terecht bij de woningcorporatie waar u gehuurd heeft. (Eén van) de vorige verhuurder(s) heeft de signalering doorgegeven aan WoningNet.

Ik heb een voorlopige aanbieding van een woning gehad. Die woning wil ik niet. Hoe geef ik dit aan jullie door?

U kunt dit vaak nog doorgeven op de website van WoningNet. Lukt dit niet? Bel ons dan via 030 - 880 33 00.

Moet ik iedere dag het woningaanbod op de website van WoningNet bekijken?

Nee, dat hoeft niet. We raden u wel aan om 1 of 2 keer per week te kijken. Zo blijft goed op de hoogte van ons aanbod en u kunt meteen reageren als u wilt. Er komen namelijk iedere dag nieuwe woningen op de website van WoningNet. Deze advertenties staan er minimaal 5 dagen op. WoningNet kan u ook een e-mail sturen met woningen die voor u interessant zijn. U kunt zelf instellen hoe vaak u die e-mail krijgt.

Ik heb een voorlopige woningaanbieding. Waar haal ik de sleutels op voor een bezichtiging?

U hebt een e-mail van WoningNet ontvangen met informatie over uw voorlopige woningaanbieding. In de e-mail staat een uitnodiging voor een collectieve bezichtiging.

Bent u uitgenodigd voor een collectieve bezichtiging? Dan kunt u de woning bezichtigen op de door ons voorgestelde datum en tijdstip. U hoeft geen sleutels op te halen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

 • Chat ons

  Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

 • WhatsApp

  Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur

  WhatsApp ons