Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Contactformulier

Bent u huurder van Mitros?

In het volgende scherm kunt u uw vraag of verzoek kwijt. Bent u huurder of wilt u iets melden voor/over een huurder? Dan moet u eerst de postcode en huisnummer van de gehuurde woning invullen. 

Gerelateerde vragen

Kan ik bezwaar maken tegen de jaarlijkse huurverhoging?

Ja, dat kan. In april 2019 sturen wij u een brief over de jaarlijkse huurverhoging. In de brief kunt u lezen hoe u bezwaar kunt maken.

Elk jaar kunt u tussen 1 mei en 1 juli bezwaar maken tegen de jaarlijkse huurverhoging. In deze periode kunt u uw bezwaar online doorgeven. Voor 1 mei of na 1 juli kunt u geen bezwaar meer maken. 

Wat zijn de kosten voor het maken van bezwaar op de jaarlijkse huurverhoging?

U betaalt geen kosten als u bij ons bezwaar maakt op de jaarlijkse huurverhoging. Als uw bezwaar wordt beoordeeld door de Huurcommissie betaalt u wel een voorschot van €25,-. Als u gelijk krijgt, krijgt u dit voorschot terug. Krijgt u geen gelijk van de Huurcommissie? Dan krijgt u het voorschot niet terug.

Uw bezwaar wordt alleen beoordeeld door de Huurcommissie als u uw bezwaar zelf indient bij de Huurcommissie of als wij uw bezwaar doorsturen naar de Huurcommissie. Wij sturen uw bezwaar door naar de Huurcommissie als wij uw bezwaar afwijzen. Eerst krijgt u nog de mogelijkheid om uw bezwaar dan in te trekken. Doet u dit niet? Dan sturen wij uw bezwaar door naar de Huurcommissie.

Wat gebeurt er als ik bezwaar heb ingediend tegen de jaarlijkse huurverhoging?

Als u bezwaar heeft gemaakt krijgt u van ons een ontvangstbevestiging. Dan weet u dat wij uw bezwaar in goede orde hebben ontvangen. U krijgt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie op uw bezwaar.

Mijn woning heeft onderhoudsgebreken. Kan ik de jaarlijkse huurverhoging weigeren?

Nee, dat kan niet. Een onderhoudsgebrek is geen reden om de jaarlijkse huurverhoging te weigeren. Wij doen wel ons best om de onderhoudsgebreken voor u op te lossen. U kunt voor de onderhoudsgebreken een reparatieverzoek melden.