250 woningen en maatschappelijke bedrijfsruimtes aan Berlijnplein Utrecht

Mitros heeft samen met Wonam en Heijmans de prijsvraag van de gemeente Utrecht gewonnen voor de bouw van zo’n 250 woningen aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn. In het toekomstige gebouw worden sociale huur- en midden huurwoningen gecombineerd en staat ontmoeting centraal.

Mitros heeft samen met Wonam en Heijmans de prijsvraag van de gemeente Utrecht gewonnen voor de bouw van zo’n 250 woningen aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn. In het toekomstige gebouw worden sociale huur- en midden huurwoningen gecombineerd en staat ontmoeting centraal. Bijzonder is dat 40 woningen bestemd zijn voor 'beschermd thuis’, een samenwerking met het Leger des Heils. De bouw start begin 2023 en neemt zo’n 2 jaar in beslag.

Een thuis voor iedereen
Er komen 145 sociale huurwoningen en 106 midden huurwoningen. Hiervan zijn er 40 bedoeld voor mensen die zelfstandig kunnen wonen, maar hierbij wel begeleiding nodig hebben: ‘beschermd thuis’. Ook komen er maatschappelijke bedrijfsruimtes en werkplekken in de plint. Anemoon van Dijk, manager bijzondere woonconcepten bij Mitros: “In BLOEI 030 wonen mensen met verschillende achtergronden samen. Dit wordt een bloeiende woongemeenschap waar mensen bewust kiezen voor een mix aan buren.”

Gebouwen met karakter, van binnen en buiten
Samen met de architecten Geurst & Schulze Architecten, BureauVanEig, Monadnock en Flux Landscape Architecture is een ontwerp gemaakt in de stijl van Leidsche Rijn. De woonblokken vormen beschutte pleinen, straten en hoven. Elk gebouw heeft een eigen karakter. Stichting Compleks, een expert bewonersgroep op het gebied van gemengd wonen, heeft geadviseerd hoe de gemeenschap kan worden vormgegeven in het gebouw en ontwerp. Samen met creatieve broedplaats Kanaal30 worden de plannen voor de invulling van de plint verder uitgewerkt.

Kom tot bloei!
BLOEI 030 staat voor stedelijk en gezond wonen. Stedelijk: gemengd woningaanbod, de ligging aan het Berlijnplein, goede bereikbaarheid en voorzieningen om de hoek. Gezond: het duurzame karakter, de groene binnenhoven en de focus op ontmoeten en bewegen. BLOEI 030 is een plek waar vriendschappen en liefdes ontstaan en het leven tot bloei komt.