Bewijs geleverd: badkamerrenovatie kan in één dag

De winnaars van de Mitros Badkamer Challenge bewezen onlangs dat het mogelijk was. Zij renoveerden binnen 1 dag een badkamer in een huurwoning. Ze vervingen beide een oude badkamer binnen 8 uur door een nieuwe badkamer. Hiermee komt voor huurders de snelle nieuwe badkamer met veel minder overlast weer een stapje dichterbij. Hier zijn we erg trots op!

Twee nieuwe én verschillende badkamers binnen 8 uur
Enige weken geleden hoorden beide winnaars welke badkamers ze op 8 juni mochten gaan renoveren in één dag. Beide partijen startten al snel met het opmeten van de badkamer. Henk Peter Kip, directievoorzitter Mitros: “Na het digitaal inmeten van de badkamers gingen de partijen achter de schermen flink aan de slag. Beide partijen werken met geprefabriceerde onderdelen. Ik was erg benieuwd hoe het renoveren in de praktijk zou verlopen. En hoe het eindresultaat eruit zou zien.”

Op de bewuste dinsdag startten beide winnaars, Coen Hagedoorn Onderhoud BV en Badkamer in één dag (combinatie van ERA Contour, Hemubo, Rutges Vernieuwt en Smits Vastgoedzorg) om 7.00 uur en aan het eind van de middag pronkten er twee nieuwe badkamers met allebei een geheel andere uitstraling.

Badkamers testen
Tijdens de renovatie zagen beide partijen alweer mogelijkheden tot verbetering. Ook gaat Mitros beide badkamers door een onafhankelijke partij laten testen op kwaliteit, levensduur en meer. In de tussentijd mogen beide partijen hun aanpak in een tweede badkamer testen. Pas daarna start de volgende test: het renoveren van een badkamer bij een huurder thuis.

Zien hoe het ging?
De gehele renovatie is vastgelegd op film zodat ook anderen met Mitros kunnen meekijken en leren. In augustus staan de beelden online. Houd www.mitros.nl in de gaten.