Coronavirus en de richtlijnen van Mitros

Mitros volgt het advies van het RIVM. We nemen preventieve maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kijk ook gerust op de website van het RIVM voor actuele informatie.

We willen het besmettingsgevaar zoveel mogelijk beperken. We zetten onze maatregelen voor u op een rij:

 1. Ons hoofdkantoor en onze buurtkantoren zijn voorlopig gesloten voor onze huurders en bezoek
 2. Mitros medewerkers die klachten hebben werken niet
  Mitros medewerkers werken thuis, tenzij het echt niet anders kan. Medewerkers van Mitros met klachten als neusverkoudheid, hoesten of koorts blijven thuis. En laten zich testen bij de GGD. Als gezinsleden van medewerkers van Mitros benauwd zijn en/of koorts hebben blijft de medewerker van Mitros ook thuis.
 3. Reparatie melden
  Op dit moment is het tijdelijk niet mogelijk om ‘kleine’ reparaties bij u thuis uit te voeren. Dit doen wij om u, uw familie en onze medewerkers te beschermen tegen het coronavirus. Zodra het weer mogelijk is om veilig de “kleine” reparaties uit te voeren, informeren we u via onze website. Excuses voor het ongemak, wij rekenen op uw begrip.

  Er geldt een aantal regels wanneer onze vakman bij u langskomt. Hierbij hanteren wij de landelijke richtlijnen. Komt u uit een code oranje gebied en is er een reparatie nodig in uw woning? Tijdens uw thuisquarantaine komen we alleen voor spoedreparaties bij u langs. Dit geldt ook voor andere afspraken met onze collega's, zoals buurtbeheerders, woonconsulenten, opzichters etc. Reparatieverzoeken voor de algemene ruimte kunnen wel doorgaan.

  Wanneer onze vakman langs komt, houd u zich dan aan deze regels om de vakman veilig bij u te laten werken. Houd minimaal 1,5 meter afstand terwijl de vakman zijn werk doet. We schudden geen handen. De vakman wast graag voor en/of na het werk zijn handen.
  U kunt inloggen in MijnMitros om te zien welke reparaties u kunt melden. Voor een noodgeval/spoedreparatie kunt u altijd bellen naar 030 880 33 00. Ook buiten kantoortijden.

 4. Zijn we bij u aan het werk in of rondom uw woning voor renovatie?
  Wij proberen op dit moment zoveel mogelijk onze werkzaamheden door te laten lopen. Voor werkzaamheden in uw woning kan een Mitros medewerker met u contact opnemen of u klachten (verkoudheid, hoesten of koorts) heeft. Is het antwoord ja? Dan maken wij graag een nieuwe afspraak met u. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden wordt de landelijke richtlijnen voor werken op de bouw gevolgd.
 5. U heeft als huurder een afspraak met een Mitros medewerker
  Wanneer u een afspraak heeft met een medewerker van Mitros dan vragen wij u het volgende. Houd minimaal 1,5 meter afstand van de medewerker van Mitros. We schudden geen handen.
  Wij proberen de afspraak zoveel mogelijk telefonisch uit te voeren. Lukt dat niet? Dan maken we liever een nieuwe afspraak. Als uw afspraak dringend is, maken wij een maatwerkafspraak met u.
 6. Fysieke bijeenkomsten met huurder
  Er vinden voorlopig geen fysieke bijeenkomsten met huurders plaats. Wanneer de landelijke corona-richtlijnen dit mogelijk maken volgt er een update van dit handelingskader.
 7. Bouwplaatsen en kantoren zijn geen samenkomsten of bijeenkomsten
  Bouwplaatsen en kantoren zijn geen samenkomsten of bijeenkomsten. Dit verbod geldt dus niet voor werken op een bouwplaats of kantoor. Medewerkers van Mitros werken zoveel mogelijk vanuit huis, tenzij het werk niet vanuit huis gedaan kan worden.
 8. Werken op bouwplaatsen en bij huurders thuis
  Het Rijk en de bouw- en technieksector hebben het protocol “Samen veilig doorwerken” vastgesteld voor werkzaamheden op de bouwplaats en werkzaamheden in en om het huis. Mitros en haar co-makers, aannemers en contractpartijen hanteren dit protocol voor werkzaamheden in projecten en bij reparaties.
 9. Mondkapjes zijn verplicht vanaf 1 december in publieke binnenruimten
  Onze medewerkers dragen een mondkapje in publieke binnenruimten, waaronder portieken.
 10. Betalingsregeling zakelijke huurders
  Wij helpen onze zakelijke huurders door deze moeilijke periode heen. Daarom bieden we een regeling aan om de betaling van het huurgeld voor 1 tot 3 maanden uit te stellen. Deze regeling geldt voor zakelijke huurders die door de coronacrisis in de financiële problemen zijn geraakt. Het uitgestelde huurgeld kan over de overige maanden in termijnen worden betaald of in één keer. Zolang het bedrag maar voor 1 januari 2021 is betaald. Het formulier voor de aanvraag vindt u op de website van Mitros.
  Let op: dit is geen huurkorting of huurverlaging, maar een uitstel van huurbetaling, wat geldt voor de zakelijke huurder.
 11. Betalingsregeling particuliere huurders
  Huurt u een woning van Mitros en bent u in financiële problemen gekomen door het coronavirus? Dan vragen wij u om eerst een aanvraag te doen bij de gemeente. Dat kan via https://pki.utrecht.nl/Loket/product/bfe4273bac2701db0de32393a75927dd. Pas daarna kunt u contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Graag ontvangen we een bewijs van uw aanvraag bij de gemeente voordat we uitstel verlenen of een regeling treffen. Kijk op mitros.nl/contact hoe u ons kunt bereiken.
 12. Huisuitzettingen
  Huisuitzettingen zijn grotendeels stopgezet. Alleen in uitzonderlijke gevallen (zoals bij criminele activiteiten, ernstige overlast of hoge huurschulden) gaat een huisuitzetting door.  
 13. Stopzetten incassokosten bij betalingsproblemen
  Bij huurders met betalingsproblemen als gevolg van de maatregelen in het kader van het coronavirus, worden de incassokosten stopgezet. Mocht u betalingsproblemen hebben of dreigen te krijgen, neem dan altijd contact op met Mitros.
 14. Onze medewerkers schudden geen handen en houden afstand van gesprekspartners
  Onze medewerkers schudden tijdelijk geen handen en houden afstand van bezoekers en gesprekspartners. Dit zal minimaal 1.5 meter zijn. 
 15. Procotol besmetting coronavirus bij een Mitros medewerker
  Er ligt een protocol “besmetting coronavirus” klaar voor het geval er een Mitros medewerker besmet is met het coronavirus.

Vragen?
Heeft u een vraag voor Mitros? Neem gerust contact met ons op. Wij vragen u dat bij voorkeur te doen via WhatsApp, chat of telefoon.

 • WhatsApp 06 238 24 484 (werkdagen 8.30 – 17.00 uur)
 • Chat op mitros.nl (werkdagen 8.30 – 17.00 uur)
 • of telefoon: 030 880 33 00 (werkdagen 9.00 – 12.30 uur)

Bij spoed, zoals een gaslek, zijn we ook buiten kantoortijden bereikbaar. Bel naar: 030 880 33 00. Het kan zijn dat de wachttijden bij de telefoon langer zijn dan u van ons gewend bent.