Digitaal huren bij qlinker

Mitros is gestart met een nieuwe woningcorporatie om huren makkelijker te maken. Deze nieuwe digitale woningcorporatie heet qlinker. De eerste woningen van qlinker staan nu op WoningNet.

Mitros is gestart met een nieuwe woningcorporatie om huren makkelijker te maken. Deze nieuwe digitale woningcorporatie heet qlinker. De eerste woningen van qlinker staan nu op WoningNet. 

Henk Peter Kip, directievoorzitter Mitros, vertelt: “We geloven dat we door innovatie sneller beter worden voor onze huurders. Daarom geven we de ruimte aan qlinker om opnieuw te beginnen. Zonder dat zij rekening hoeven te houden met bestaande systemen en processen. Zodat qlinker een woningcorporatie kan gaan inrichten rond de wensen van de huurder.”

Eind 2017 is de start-up qlinker begonnen op de zolder van Mitros. De mooie ideeën en plannen komen nu samen. Want sinds maandagmiddag 15 april zijn de eerste woningen te huur aangeboden op WoningNet en kunnen huurders reageren via de qlinker-app.

De droom
De droom van qlinker is om er voor huurders te zijn wanneer zij dat nodig hebben. Bij qlinker wordt alles rond het huren van een huis zo makkelijk, snel, gebruikersvriendelijk en efficiënt mogelijk gemaakt.

We digitaliseren en automatiseren zoveel mogelijk. Zodat je als huurder met een druk op de knop van je smartphone alles kunt regelen, waar en wanneer jij dat wilt. Hierdoor komt er ruimte en tijd om juist contact te hebben met elkaar wanneer dat nodig is.

De woningen
De woningen van het project ZijdeBalen-4 zijn de eerste woningen die verhuurd worden door qlinker. Daarna volgen nog enkele projecten in Leidsche Rijn. Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.qlinker.nl/projecten?.

qlinker houdt zich net als alle andere woningcorporaties, aan de Woningwet en de geldende verordeningen. De woningen worden dan ook aangeboden via WoningNet.