Geen jaarlijkse huurverhoging in 2021

De huurverhoging van sociale huurwoningen gaat op 1 juli niet door. Dit betekent dat de netto huur dit jaar niet omhoog gaat. Dit heeft minister Ollongren voorgesteld op verzoek van de Tweede Kamer. Uw totale huur verandert mogelijk wel. Dit komt door een mogelijke aanpassing van uw servicekosten voorschot.

Geen jaarlijkse huurverhoging in 2021
De huurverhoging van sociale huurwoningen gaat op 1 juli niet door. Dit betekent dat de netto huur dit jaar niet omhoog gaat. Dit heeft minister Ollongren voorgesteld op verzoek van de Tweede Kamer.

Uw totale huur verandert mogelijk wel
Dit komt door een mogelijke aanpassing van uw servicekosten voorschot.

Geldt dit ook voor u?
De huurverhoging gaat niet door voor huurders van Mitros in een sociale huurwoning of kamer.

Dit jaar voeren wij ook geen huurverhoging op basis van het verzamelinkomen door. Dit geldt dus ook op de inkomensafhankelijke huurverhoging.

Wanneer is er nog wel sprake van huurverhoging?
De jaarlijkse huurverhoging die altijd per 1 juli wordt verrekend gaat dit jaar niet door. Andere redenen van huurverhoging gaan wel door. Bijvoorbeeld:

  • Als u gaat verhuizen naar een andere woning van Mitros. De huur die u voor de andere woning betaalt kan hoger zijn dan de huur die de oud-huurder voor de woning betaalde.
  • Als wij uw woning verbeteren. Met als doel dat uw woning langer meegaat, energie bespaart en beter wordt voor de natuur (verduurzaming). In dit geval hebben wij eerst uw goedkeuring nodig om de huurverhoging door te voeren. Als dat aan de orde is voor uw woning, gaan wij natuurlijk eerst met u in gesprek.

Goed om te weten
Dit besluit komt bovenop de Wet eenmalige huurverlaging, die sinds 1 januari 2021 ingevoerd is.