HuisjeHuisje stopt per 1 december

Na een succesvolle lancering en introductie stopt de woningruil-app HuisjeHuisje per 1 december. De interesse in de app was groot en de app kreeg in korte tijd veel actieve gebruikers. Toch ruilde uiteindelijk maar een klein deel van de gebruikers via de app. Veelal bleken andere kanalen effectiever om te ruilen. Omdat blijvende investeringen nodig om de app up-to-date te houden, is besloten om met HuisjeHuisje te stoppen.

De deelnemende corporaties zien woningruil nog steeds als een goede manier om doorstroming en passend wonen te bevorderen. Ook de interesse vanuit huurders is groot. We gaan daarom door en blijven andere manieren onderzoeken om woningruil tussen huurders makkelijker te maken. De lessen die we hebben geleerd uit twee jaar HuisjeHuisje nemen we hier natuurlijk in mee.

De app stopt op 1 december 2019. Gebruikers die een match hebben met een mogelijke ruilpartner kunnen tot 1 december gegevens uitwisselen. Heb je nog geen match en ben je wel op zoek? Via social media en woningruil.nl vinden veel huurders iemand om mee te ruilen.