Huurders seniorencomplex De Muzieknoot in Nieuwegein krijgen sleutels

Vandaag konden de huurders de huissleutel ophalen van hun appartement in wooncomplex De Muzieknoot in Nieuwegein. Aannemer Van Wijnen leverde het pand vorige week op. Het duurzame pand in de wijk Zuilenstein is speciaal gebouwd voor senioren.

Vandaag konden de huurders de huissleutel ophalen van hun appartement in wooncomplex De Muzieknoot in Nieuwegein. Aannemer Van Wijnen leverde het pand vorige week op. Het duurzame pand in de wijk Zuilenstein is speciaal gebouwd voor senioren. Zij kunnen hier zelfstandig wonen, comfortabel en toch betaalbaar, dicht bij de stad én het groen.

De 26 driekamerappartementen en 4 tweekamerappartementen liggen aan de rand van Park de Kokkeboogaard. De woningen zijn speciaal voor huurders van 65 jaar en ouder. Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen is het streven. De gangen en de beide liften, centraal in het gebouw, zijn daarom ruim van opzet voor een optimale toegankelijkheid. In het souterrain onder het gehele gebouw kan een flink aantal scootmobielen worden geparkeerd en opgeladen. In 10 woningen krijgen huurders met een zorgindicatie voorrang.

Comfortabel en energiezuinig
Het nieuwe gebouw is goed geïsoleerd en energiezuinig (energielabel A). Op het dak liggen 105 zonnepanelen. Alle appartementen hebben vloerverwarming, zijn volledig gasloos en voorzien van een videofoon. Alle woningen hebben een ruim balkon. De overstekende luifel zorgt voor de nodige schaduw en geborgenheid. Speciaal voor de glazen balustrade is een motief ontworpen, waarin het voormalige Slot Zuilenstein is verwerkt. Faro Architecten heeft het gebouw in opdracht van Mitros ontworpen.

Tevreden huurder
Mevrouw De Kuijper kreeg uit handen van buurtbeheerder Kewal Krishan de (muziek)sleutel uitgereikt. ‘Ik voel me bevoorrecht dat ik in zo’n mooi ontworpen gebouw mag wonen. De architectuur is zo verrassend, de kleuren, de vormen en de gekozen materialen zoals het hout in de hal. Het meeste kijk ik uit naar het gemak van een gelijkvloerse woning. Maar ook de kleinschalige opzet van het gebouw spreekt mij enorm aan. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe buren te leren kennen.’

Trots op resultaat
Maarten de Kruif, Senior Vastgoedontwikkelaar Mitros: ‘Voor projectontwikkeling heb je soms een lange adem nodig. Dat is ook gebleken bij ons project De Muzieknoot. Hoe mooi is het, dat het na al die jaren gelukt is om het complex op te leveren en de sleutels te kunnen overhandigen aan onze huurders. We zijn trots dat we 30 seniorenappartementen kunnen toevoegen. En ook nog eens op zo’n schitterende locatie in Nieuwegein.’