Meer huurders hebben recht op huurtoeslag

Sinds 1 januari 2020 hebben meer huurders recht op huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis.

Sinds 1 januari 2020 hebben meer huurders recht op huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis. Daarom roept de Belastingdienst huurders op om vóór 1 september 2021 huurtoeslag over het jaar 2020 aan te vragen via toeslagen.nl/huurtoeslag.

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten. Tot en met 2019 golden er harde inkomensgrenzen om recht te hebben op huurtoeslag. Hierdoor kon uw recht op huurtoeslag in één keer vervallen als u een paar euro extra ging verdienen. Vanaf 1 januari 2020 bestaan die harde inkomensgrenzen niet meer. Als uw inkomen stijgt, krijgt u minder huurtoeslag. Maar het is niet meer zo dat bij een kleine stijging de huurtoeslag plotseling helemaal wegvalt. Dit zorgt voor meer zekerheid bij huurders. Belangrijk, want onzekerheden zijn er in deze tijden al genoeg.

Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag?
Dit hangt af van uw huurprijs, inkomen en vermogen. De voorwaarden leest u op toeslagen.nl/huurtoeslag. Op die website kunt u ook een proefberekening maken om te zien of u in 2020 recht had op huurtoeslag.

Vraag vóór 1 september huurtoeslag over vorig jaar aan
Heeft u recht op huurtoeslag? Vraag de huurtoeslag van 2020 dan vóór 1 september 2021 aan. Goed om te weten: als u huurtoeslag voor vorig jaar aanvraagt, loopt de toeslag automatisch door in 2021. Controleer daarom ook uw gegevens van 2021. Als er iets verandert in uw persoonlijke situatie, geef de wijziging dan door. En zet zo nodig de huurtoeslag stop per 31 december 2020.

Neem contact op met de Belastingdienst voor meer informatie
Meer informatie vindt u op toeslagen.nl/huurtoeslag. Of neem contact op met de Belastingdienst via 0800-0543 (gratis).