Mitros maakt senior-vriendelijke zoekpagina huurwoningen

Omdat ouderen het vaak ingewikkeld vinden om een geschikte woning te zoeken, heeft Mitros een senior-vriendelijke zoekpagina gemaakt voor ouderen. Hier staan alle wooncomplexen van Mitros op die geschikt zijn voor 65-plussers. Met adres, foto's en informatie over bijvoorbeeld tuin, parkeren, gezamenlijke ontmoetingsruimte. Ouderen kunnen zich zo in alle rust oriƫnteren op een volgende woning.


Seniorenwoningen bekijken


De pagina van Mitros is getest op gebruiksvriendelijkheid door enkele ouderen van wooncomplex De Sweserengh (Zuilen). Zij komen elke vrijdag bij elkaar in de ontmoetingsruimte die door Mitros beschikbaar is gesteld. Het is van meerwaarde dat ouderen elkaar dichtbij kunnen ontmoeten.

Zoeken naar geschikte woning is voor ouderen vaak lastig
In 2020 deed de Academie van de stad, in opdracht van Mitros en Gemeente Utrecht onderzoek naar ouderenhuisvesting. Daaruit bleek dat geschikte ouderenwoningen niet bij de juiste groep terecht komen. Maar ook dat ouderen het soms moeilijk vinden te reageren op WoningNet: teveel keuzes, moeilijke inrichting, processen zijn niet duidelijk. Of de reactietermijn van de woning is te kort, waar ze liever wat langer bedenktijd hebben.

'We willen ouderen zo goed mogelijk helpen'
Bij Mitros willen we dat iedereen een fijne betaalbare woonplek kan vinden. Manager Wonen, Anemoon van Dijk: "Mitros kan niet elke drempel oplossen, maar wat binnen ons bereik ligt pakken we op. Ouderen die zoeken naar andere woonruimte willen we zo goed mogelijk helpen. De speciale pagina op onze website is een goed voorbeeld hiervan. "

Voorrang als 65-plusser op een woning
Bent u 65-plusser en op zoek naar een woning die beter bij u past? Dan is het goed om te weten dat wij verschillende woningen met voorrang aan 65-plussers aanbieden. Mitros beschikt in Utrecht en Nieuwegein ook over seniorencomplexen. Deze complexen hebben vaak een ontmoetingsruimte waar bewoners activiteiten kunnen organiseren.