Mitros neemt 205 huurwoningen over van woningcorporatie Mooiland

Eind dit jaar neemt Mitros 205 huurwoningen in Utrecht, Nieuwegein en Vleuten over van woningcorporatie Mooiland. Huurders van 169 appartementen in Nieuwegein, 18 eengezinswoningen/appartementen in Vleuten en 18 appartementen in Utrecht krijgen Mitros als nieuwe verhuurder.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland: “Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Utrecht en Nieuwegein graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan Mitros, als regionaal verankerde organisatie. Zij weet wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

“Deze overname is drie keer goed nieuws. Allereerst houden we de woningen voor de sociale huursector beschikbaar. We helpen Mooiland bij de concentratie van woningen in haar kerngebied Noord-Brabant. En wij voegen bezit toe, zodat we meer huurders kunnen helpen aan een goede woning.” Zegt Henk Peter Kip, directeur-bestuurder Mitros.

Het kerngebied van woningcorporatie Mooiland is Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Voor de huurders van woningen buiten dit kerngebied kunnen andere corporaties  met hun netwerk meer betekenen. In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen.

Lees hier het volledige persbericht (pdf)