Mogelijkheid huurverlaging of huurbevriezing

Huurders met een laag inkomen en een hoge huur die wonen in een sociale huurwoning, kunnen in aanmerking komen voor een huurverlaging of voor een huurbevriezing. Hierover hebben Aedes en de Woonbond afspraken gemaakt. Of u voor een huurverlaging of een huurbevriezing in aanmerking komt, hangt af van uw inkomen, het aantal personen in uw huishouden en de hoogte van uw huur.

Wat is een huurverlaging?
Een huurverlaging is mogelijk als u een laag inkomen heeft en uw huur hoger is dan € 737,14. Uw huur wordt dan verlaagd onder de € 737,14, waardoor u huurtoeslag kan aanvragen. Lees meer over huurverlaging.
Als u voldoet aan de voorwaarden, kunt u het hele jaar door een verzoek voor huurverlaging indienen. Dit kunt u doen via uw account in Mijn Mitros.

Wat is huurbevriezing?
Huurbevriezing vraagt u aan door bezwaar te maken tegen de jaarlijkse huurverhoging. U kunt dit pas doen als u de brief over de jaarlijkse huurverhoging heeft ontvangen. Hierin staat hoe u bezwaar maakt. U kunt dit doen tussen 1 mei en 1 juli. Als u voldoet aan de voorwaarden voor huurbevriezing, dan wordt uw huur op 1 juli niet verhoogd. Lees meer over huurbevriezing.