Op zoek naar werk? Kom naar de Kwastendag!

Woont u in Utrecht of Nieuwegein en bent u op zoek naar een leuke baan? Kom dan op donderdag 9 september tijdens de Utrechtse Kwastendag kennismaken met het schildersvak. Twaalf deelnemers hebben inmiddels een vaste baan gekregen bij één van de onderhoudspartners van Mitros.

Doe-dag
Mitros en haar onderhoudspartners organiseren de Kwastendag om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan een opleiding en vaste baan. Deelnemers maken kennis met onder andere schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger. Ook vertellen instructeurs alles over het materiaal, de technieken en producten. De Kwastendag is de aftrap van het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’. Vijf kandidaten, die enthousiast zijn over en geschikt zijn voor het schildersvak, kunnen vervolgens meedoen aan dit leerwerktraject.

Je leven in de verf
Tijdens het leerwerktraject, begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0, leren werkzoekenden de basisbeginselen van het vak onderhoudsschilder. De kandidaten volgen theorielessen en gaan tenminste drie dagen per week de steigers op bij Wits Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering of Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. De kandidaten die het opleidingstraject succesvol afronden, krijgen een betaalde baan aangeboden.

Grijp je kans
Willem Bisschop, leerling-schilder bij Wits en oud-deelnemer Kwastendag: "Het opleidingstraject was heel fijn, omdat het mij structuur heeft gegeven en de kans om iets nieuws leren. Ik heb een volledig nieuwe invulling van mijn dag gekregen en vind het heel fijn om samen te werken met mijn collega's. Als je zonder werk zit, het schildersvak je trekt en je houdt van buiten werken, grijp je kans!"

Aanmelden Kwastendag
Geïnteresseerden zijn van harte welkom op donderdag 9 september om 12.30 uur. De Kwastendag vindt plaats op de Gageldijk 180 (De Beroepentuin) in Utrecht. Aanmelden kan bij WIJ 3.0 via: kwastendag@wij30.nl. Werkzoekenden uit Utrecht of Nieuwegein kunnen zichzelf aanmelden, maar ook jobcoaches, ouders, begeleiders of bijvoorbeeld docenten kunnen kandidaten aandragen. Meer informatie: https://wij30.nl/kwastendag/