Pas op met het bewaren van vuurwerk in uw woning

Tijdens de jaarwisseling wordt geregeld vuurwerk in woningen opgeslagen, zoals in de berging, schuur, kelder of in de woning zelf. Graag wijzen wij u op de risico's van (illegaal) vuurwerk in uw woning.

Vuurwerk vergroot het risico op brand en explosies in uw woning
Wanneer u vuurwerk bezit vergroot dat het risico op brand- en explosiegevaar in uw woning. Dat kan een levensgevaarlijke situatie opleveren voor u en uw buren. Als u vuurwerk bezit moet u dit op een veilige plek bewaren die niet voor het publiek toegankelijk is.

Opslaan van vuurwerk in uw woning kan gevolgen hebben voor uw huurcontract
Wanneer er illegaal vuurwerk en/of grote hoeveelheden consumentenvuurwerk in uw woning wordt aangetroffen, kan dit gevolgen voor u hebben. U riskeert een geldboete of in zeer ernstige gevallen een gedragsaanwijzing of beƫindiging van het huurcontract.

Vuurwerkoverlast melden
Er wordt dit jaar helaas al veel vuurwerk en illegaal (knal)vuurwerk afgestoken. Vuurwerkoverlast kunt u melden bij de gemeente via www.utrecht.nl/melding of telefoonnummer 14 030. Voor een melding van illegaal vuurwerk of het vermoeden van opslag van (grote hoeveelheid) vuurwerk kunt u ook contact opnemen met de politie: 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan naar 0800-7000.