Phishing e-mails van WoningNet in omloop

Hackers misbruiken de naam van veel organisaties om phishing e-mails te versturen. Momenteel zijn er phishing e-mails van WoningNet in omloop. 

 

 

 

Hackers misbruiken de naam van veel organisaties om phishing e-mails te versturen. Zo proberen ze uw bankgegevens te achterhalen. Momenteel zijn er phishing e-mails van WoningNet Regio Utrecht in omloop. Dit vinden we erg vervelend. Daarom heeft WoningNet een video gemaakt die vertelt hoe u phishing herkent en wat u kunt doen als u zo’n bericht ontvangt. Zo blijven we allemaal veilig online.

Bekijk de video van Woningnet:


Tips

  1. Heeft u een verdachte e-mail herkend als phishing maar nog niet geklikt? Blokkeer dan de afzender en gooi de e-mail weg.
  2. Heeft u per ongeluk toch al geklikt en mogelijk uw bankgegevens achtergelaten? Neem dan nu direct contact op met uw bank om te zorgen dat uw account veilig blijft. Doe daarna aangifte bij de politie en volg de stappen op fraudehelpdesk.nl. Ook kunt u een melding van de phishing-e-mail doen in het speciale phishing formulier op woningnet.nl.
  3. Bezorgd over de status van uw inschrijving? Controleer de status van uw inschrijving door in te loggen op www.woningnetregioutrecht.nl.