Plannen voor 215 nieuwe woningen aan Park Transwijk

Mitros wil het oude kantoorpand ‘De Zusters’, aan de Lomanlaan in de Utrechtse wijk Transwijk, vervangen voor een wooncomplex met 215 betaalbare huurwoningen. Het gaat om twee- en driekamerappartementen, met een woonoppervlak van 52-73 m2 en een eigen balkon. De appartementen worden vooral geschikt voor senioren.

Mitros wil het oude kantoorpand ‘De Zusters’, aan de Lomanlaan in de Utrechtse wijk Transwijk, vervangen voor een wooncomplex met 215 betaalbare huurwoningen. Het gaat om twee- en driekamerappartementen, met een woonoppervlak van 52-73 m2 en een eigen balkon. De appartementen worden vooral geschikt voor senioren. Het merendeel (75%) is bestemd voor sociale huur, het overige deel voor verhuur in de vrije sector (middenhuur).

Het college van burgemeester en wethouders heeft de bouwenvelop Lomanlaan 103-105 vastgesteld. Hierin staan de ambities en voorwaarden die de gemeente Utrecht stelt aan het nieuwbouwproject dat grenst aan Park Transwijk.

Zo gaat de parkeergarage ondergronds en worden de woontorens slanker. Op deze manier ontstaat er meer ruimte voor groen en creëren we plekken waar senioren elkaar kunnen ontmoeten. Ook komt er een nieuwe brug, zodat buurtbewoners gemakkelijker van de nieuwe wijk Merwede naar park Transwijk of Kanaleneiland kunnen fietsen of lopen.

Senior Vastgoedontwikkelaar Marjolein Tours – Van Geelen: ‘Al vier jaar ben ik bezig met de herontwikkeling van de Lomanlaan. Wat goed dat de kaders voor nieuwbouw zijn vastgesteld. Hiermee is een belangrijke stap gezet richting meer goede en betaalbare huurwoningen in de wijk. En dat op zo’n mooie locatie aan het park.’

Volgende stap in het proces is het opstellen van een bestemmingsplan. Daarna volgt eind 2021 het ontwerpbestemmingsplan zodat bewoners en andere belanghebbenden kunnen reageren. Daarna wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. De sloop van het oude kantoorpand staat begin 2022 gepland. De nieuwbouw wordt dan in 2025 opgeleverd.