Studios De Nieuwe Eyk

46 lichte 1-persoons studio’s waar bewoners samen een community vormen.

Vanaf januari 2018 biedt Mitros 46 zelfstandige 1-persoons studio’s aan, in het voormalig woonzorgcentrum De Lichtkring. Het markante gebouw aan de Eykmanlaan ligt in Tuindorp Oost, op 5 minuten fietsen van de Utrechtse binnenstad. Bijzonder aan dit project is dat de bewoners samen een community vormen en sommige taken uitvoeren in zelfbeheer. Dit project doen wij samen met jongerenhuisvester Socius.

Samen bouwen aan een community
De woningen in De Nieuwe Eyk zijn sociale huurwoningen. Een aantal woningen is bestemd voor statushouders en kwetsbare jongeren. Samen gaan de nieuwe bewoners een community opbouwen. Van alle bewoners wordt dan ook verwacht dat zij zich inzetten voor hun medebewoners. Dit begint bij het zijn van een goede buur. Daarnaast is er op elke verdieping een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Hier kunnen de bewoners bijvoorbeeld met z’n allen koken of samen de muren schilderen!

Extra inzetten door zelfbeheer
Om de community tot een succes te maken, is inzet van de bewoners essentieel. Als bewoner kun je extra taken doen, tegen een gepaste vergoeding. Dit noemen we zelfbeheer. Uitgangspunt is dat de bewoners alles zelf mogen doen, wat ze kunnen doen. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding van Socius.

Kenmerken van de woningen
De studio’s hebben een eigen badkamer en een eigen open keuken. Ze zijn ongeveer 26 m² groot. Buiten genieten van de zon kan op je eigen buitenruimte (balkon of tuin) of in de gezamenlijke tuin. Op elke verdieping is er een ruime gemeenschappelijke woonkamer met keuken. De studio’s zijn alleen bestemd voor 1-persoonshuishoudens.

Huurprijs
De kale huurprijs is €393,46.
Dit bedrag is exclusief servicekosten en exclusief gas, water, licht.
Elke studio heeft een eigen adres. Het is daarom mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Voor meer informatie over de woningen, kijk op http://denieuweeyk.nl/