Verkopen van woningen

Onze primaire taak is het verhuren van sociale huurwoningen. Daarnaast verkopen we ook woningen. Dat lijkt tegenstrijdig, maar toch is dat nodig. Lees verder waarom we verkopen.

Waarom Mitros woningen verkoopt
Wij bestaan omdat we goede, betaalbare woningen verhuren. Daar investeren we dan ook veel geld in. We verbeteren het comfort in onze woningen, zodat ze een goede verhouding hebben tussen huurprijs en kwaliteit. Ook willen wij groeien, dus meer huizen bijbouwen. Dat willen we vooral in wijken met weinig sociale huur. Dat alles kost veel geld. Met alleen de inkomsten van de huur redden we het niet. Wij zijn genoodzaakt om óók zakelijk naar onze woningen te kijken om de investeringen op te kunnen brengen. Daarom verkopen we ook woningen.

Met de opbrengst van één woning kunnen we vaak twee nieuwe sociale huurwoningen bouwen en woningen verbeteren. Op die manier houden we onze woningportefeuille bij de tijd én zorgen we voor groei. Ook maken we het via onze regeling ‘koopvoorrang’ mogelijk dat huurders zelf makkelijker een huis kunnen kopen. Dat zorgt voor doorstroming. 

Waar wordt er gebouwd
In de wijken met de laagste percentages sociale huur zoals Noordoost en Leidsche Rijn laten we al een flinke groei zien. Zo verwachten we volgend jaar in Leidsche Rijn 270 woningen op te leveren. In Tuindorp (in de wijk Noordoost), waar een paar jaar geleden nagenoeg geen enkele sociale huurwoning te vinden was, is het ons gelukt om zo’n tweehonderd woningen te realiseren. Ook in wijken als Oost en in de Binnenstad zijn we hard bezig om locaties te bemachtigen om goede, nieuwe en duurzame sociale huurwoningen voor onze huurders te realiseren.

Het is moeilijk om bouwlocaties te verwerven, maar met een lange adem lukt het wel. Onlangs hebben we in de Binnenstad een droomlocatie gekocht. Aan de ABC- straat zullen we ongeveer 90 nieuwe woningen realiseren. Daar zijn we echt trots op. Daarnaast werken we aan verschillende herontwikkelingsplannen in West en in Noordoost, waar we honderden extra nieuwe sociale huurwoningen gaan bouwen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, ook in andere wijken zitten we niet stil. Kijk voor een overzicht op www.mitros.nl/nieuwbouw.