Voorbereiding verhuur starterswoningen De Nieuwe Eyk in volle gang

Utrecht – Op maandag 27 november tekenden directievoorzitter Henk Peter Kip van woningcorporatie Mitros en directeur Pim Koot van Socius Wonen het contract voor De Nieuwe Eyk, een nieuw woonproject voor starters. Deze ondertekening markeert een belangrijke stap in de voortgang. Mitros verhuurt de 89 starterswoningen, die momenteel verbouwd worden. Socius Wonen gaat de komende twee jaar aan de slag om er een betrokken community van te maken. Ook het dagelijks beheer en onderhoud komen in handen van Socius Wonen.

Wethouder Paulus Jansen is blij met de samenwerking en verheugd dat de verbouwing goed vordert: “Fijn dat de woningen aan de Eykmanlaan binnenkort verhuurd kunnen worden. Er is in dit deel van de stad een groot tekort aan betaalbare huurwoningen voor starters. De Nieuwe Eyk voorziet daarom duidelijk in een behoefte”. De Nieuwe Eyk is de huidige naam van voormalig woon- en zorgcentrum De Lichtkring in Tuindorp-Oost. In het pand, in de bocht van de Eykmanlaan, wordt al vanaf de zomer hard gewerkt om de gedateerde zorgkamers om te vormen tot 89 moderne studio’s. De verbouwing is bijna klaar. Het overgrote deel van de studio’s is voor de reguliere sociale verhuur. Een klein deel is voor statushouders en voor jongeren die zorg en begeleiding nodig hebben. De voorbereiding van de verhuur is inmiddels in volle gang.

Samen aan de slag
Bewoners en Socius Wonen gaan samen aan de slag om er prettig te kunnen wonen: ze onderhouden het groen, maken schoon, verrichten kleine reparaties in het pand en spreken elkaar aan op elkaars betrokkenheid en gedrag. Pim Koot zegt hierover: “Door de intensieve betrokkenheid van de bewoners bouwen we samen aan een hechte gemeenschap. We hebben maar liefst 470 kandidaten die graag een plek willen krijgen in dit bijzondere Utrechtse woonproject.”

Noot voor de redactie
Iedereen heeft recht op goed wonen. Wij zijn er voor om dit mogelijk te maken voor mensen met een laag inkomen. Dit doen wij door het verhuren van goede en betaalbare huizen in Utrecht en Nieuwegein. In Utrecht en Nieuwegein wonen 65.000 mensen in huizen van Mitros. De 340 medewerkers van woningcorporatie Mitros werken aan de tevredenheid van de huurders.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Sylvia Kessen, communicatiestrateeg a.i., op telefoonnummer: 06 – 29547224 en bij Pim Koot van Socius Wonen op telefoonnummer: 06 24 75 55 54.