Wij doen een experiment met slimme windmolens op ons dak

Bekijk hier het filmpje

Doel is om eerst bij onszelf te kijken of de windturbines goed werken. De verwachting is dat de beide turbines ca. 4.000 kWh per jaar aan stroom opwekken. Als het slaagt, dan kunnen we de molens ook op andere gebouwen van ons plaatsen.

Hollands glorie
Deze windturbines uit Delft zijn een uniek Nederlands product. Ze zijn bijzonder compact en daarmee geschikt voor vele soorten daken. De molens zijn geluidsarm en maken niet meer geluid dan de wind zelf. Tot slot zijn ze licht, draaibaar en kunnen daardoor continu de wind vangen en energie opwekken. De molens staan op het dak van het hoofdkantoor, naast de 114 zonnepanelen die eind vorig jaar zijn geplaatst. Deze zonnepanelen hebben zich intussen bewezen voor de organisatie. Inmiddels plaatsen we ook zonnepanelen op onze woningen.  

Het experiment is voor iedereen te zien
Met een grote hijskraan zijn de molens op het dak gehesen. Dat trok natuurlijk de aandacht. Je kunt de windmolens zien werken als je aankomt bij ons kantoor. En in de ontvangsthal van Mitros hangen beeldschermen waarop je kunt zien wat de opbrengst van de molens – en trouwens ook van de zonnepanelen - op dat moment is. Zomer of winter, wij worden er opgewekt van!