100% draagvlak bij sloop- nieuwbouwplan Lomanlaan

Huurders van Mitros op de Lomanlaan 103-105, mochten de afgelopen weken laten weten of ze voor of tegen de sloop- en nieuwbouwplannen zijn. Alle stemgerechtigde huurders stemden in. Ook staan ze allemaal achter het Sociaal Plan. Voor Mitros biedt deze locatie een mooie kans om binnenstedelijk sociale huurwoningen toe te voegen, bijna twee keer zoveel.

Mitros heeft minimaal 60% draagvlak onder bewoners nodig voor sloop-nieuwbouwplannen in Utrecht. Toch is 100% instemming een zeldzaamheid, zegt projectontwikkelaar Marjolein Tours: ,,Het is een kers op de taart als alle huurders zich achter het plan scharen. Het zegt ook iets over het perspectief voor de huurders. In het huidige pand wordt nu gewoond, maar daar is het van oorsprong niet voor gebouwd. Dat geeft de nodige uitdagingen. De nieuwbouwontwikkeling geeft de huidige bewoners een kans om in een betere (zowel qua kwaliteit als woninggrootte) woning terecht te komen.” Huidige bewoners krijgen urgentie en een verhuiskostenvergoeding.

De draagvlakmeting en de aanloop daar naartoe zijn coronaveilig gedaan. Voor het bewonersonderzoek (dat vooraf gaat aan de draagvlakmeting) gaan projectconsulenten normaal gesproken op huisbezoek. Maar door de COVID-maatregelen kon dat nu niet. Daarom heeft het team van projectconsulenten het onderzoek video-bellend gedaan. De draagvlakmeting zelf was ook coronaveilig. Stemformulieren konden of via whatsapp, mail of via de brievenbus in de hal van de flat worden ingeleverd. Het sociaal plan is opgesteld met behulp en de input van de bewonerscommissie. Het Centrum voor Woononderzoek gaf ondersteuning tijdens de draagvlakmeting. 

Meer informatie over het nieuwbouwplan: https://www.mitros.nl/projecten/lomanlaan-103-105/