Mitros, Portaal en BAM Wonen ondertekenen overeenkomst voor nieuwbouw 178 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum in Utrecht

In opdracht van Mitros en Portaal start BAM Wonen volgend jaar met de bouw van 178 sociale huurwoningen in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Door een groot aantal woningen te bouwen in het centrum van Leidsche Rijn, willen de woningcorporaties inspelen op de stijgende vraag naar sociale huur in de snelst groeiende stad van Nederland. In totaal realiseert BAM Wonen 82 appartementen voor Mitros en 96 appartementen voor Portaal. Het appartementencomplex komt te liggen aan park Leeuwesteyn en de Romestraat, naast de Stadsbaantunnel. Toekomstige bewoners hebben dus direct toegang tot het groen en uitzicht over het Berlijnplein. De bouw start naar verwachting in het derde kwartaal van 2020.

Toekomstbestendig 
Met dit project wordt de sociale woningvoorraad in Utrecht uitgebreid met 80 betaalbare tweekamerappartementen en 98 betaalbare driekamerappartementen. Dit sluit aan bij de prestatieafspraken van de gemeente Utrecht en de corporaties. De woningen worden volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw) gerealiseerd. Dat betekent dat de appartementen een hoogwaardig geïsoleerde gebouwschil hebben met triple beglazing, gecombineerd met hoogwaardige energetische voorzieningen zoals PV-panelen. Het resultaat is een toekomstbestendig gebouw met een lager energieverbruik  voor de huurder. Daarnaast komt er een parkeergarage onder het gebouw en maken een fietsenstalling op de begane grond en een royaal binnenhof deel uit van het plan.

Bijzondere samenwerking
Het project Tango is een samenspel tussen twee woningcorporaties (Mitros en Portaal), twee architecten (BureauVanEig en Zecc Architecten) en woningbouwer BAM Wonen. Henk Peter Kip, directeur van Mitros: “Goed nieuws dat we op een van de laatste plekken in Leidsche Rijn Centrum nieuwe sociale huurwoningen gaan bouwen. Zo dragen we bij aan een goede mix van woningen in de stad.” Dirk Jan van der Zeep, voorzitter Raad van bestuur van Stichting Portaal vult aan: “Om tegemoet te komen aan de vraag van onze huidige en toekomstige huurders werken we graag samen met andere partijen. Een flinke ambitie op het gebied van duurzaamheid spreekt voor ons vanzelf. Een lage energierekening draagt bij aan betaalbare woonlasten voor de huurder.”

Tom Jongen, directeur Utrecht & Noordoost bij BAM Wonen: “Wij zijn blij dat wij in dit stukje Leidsche Rijn de puzzel compleet hebben weten te maken door met een kwalitatieve uitwerking betaalbaar wonen te realiseren voor Mitros en Portaal.”