Onderhoudspartners Mitros bieden opleiding en banen aan in het schildersvak

Utrechters en Nieuwegeiners op zoek naar werk kunnen op 14 maart 2019 tijdens de eerste ‘Kwastendag’ in Utrecht kennismaken met het schilders- en vastgoedonderhoudsvak. Geschikte en enthousiaste deelnemers krijgen een opleiding en baan aangeboden.

De vastgoedonderhoudspartners van woningcorporatie Mitros zijn samen met Stichting Nelis de organisator van de dag. Ron Sierink, inkoper bij Mitros: “Instructeurs van Wits Utrecht, Rutges, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering en Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. vertellen tijdens de Kwastendag over de belangrijkste facetten van het vak. Allerlei vaardigheden komen aan bod, zoals wassen en reinigen, schuren, applicatie-technieken en werken op een steiger of met een hoogwerker. Deelnemers aan de dag kunnen ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als schilder of onderhoudsmedewerker.”

Opleidingstraject met baangarantie
Iedereen die door de Kwastendag enthousiast is geworden over het vak en geschikt is, krijgt na de dag een opleidingstraject op maat aangeboden. De deelnemers starten een traject via Stichting Nelis waar ze bij onderhoudsprojecten van Mitros in de leer gaan. De deelnemers die hun opleidingstraject succesvol afronden, kunnen betaald aan de slag bij één van de onderhoudspartners.

Voldoende werk
“De Kwastendag wordt mogelijk gemaakt door onze onderhoudspartners”, licht Sierink toe. “Zij onderhouden onze sociale huurwoningen en zijn naarstig op zoek naar goede schilders en onderhoudsmedewerkers. Onze partners willen en kunnen enthousiaste mensen opleiden en betaald werk aanbieden. Dat biedt kansen voor werkzoekenden in Utrecht en Nieuwegein. Met de Kwastendag zetten we ons gezamenlijk in om deze mensen te helpen aan een opleiding en een vaste baan.”

Aanmelden voor de Kwastendag
Werkzoekenden woonachtig in Utrecht of Nieuwegein kunnen zich aanmelden voor de Kwastendag. Deelnemers kunnen zichzelf aanmelden, maar ook jobcoaches, ouders, begeleiders of bijvoorbeeld docenten kunnen kandidaten aandragen. Aanmelden voor de Kwastendag kan bij Stichting Nelis: info@stichtingnelis.nl.