Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

De Isolatie Uitdaging: ieder huis een nieuwe jas

De Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex gaan tienduizenden woningen verduurzamen. Dat begint bij ‘een nieuwe jas’: een innovatie in gevelisolatie.  

De opgave
De Utrechtse woningcorporaties hebben hoge duurzaamheidsambities. Een belangrijk onderdeel daarvan is het isoleren van tienduizenden sociale huurwoningen. Die isolatie is een noodzakelijke eerste stap op weg naar een woningvoorraad met een CO2-neutrale energievoorziening in 2050 die ook geschikt is voor andere warmtebronnen. 

Innovatie nodig
De huidige materialen en technieken voor gevelisolatie zijn ingrijpend. Ze geven veel overlast voor onze bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben een te lage isolatiewaarde. Bovendien zijn de kosten nog erg hoog. Om daarin te verbeteren en echt te kunnen opschalen, is innovatie hard nodig.

We dagen de markt uit
Met De Isolatie Uitdaging wil Mitros samen met Portaal en Bo-ex hierin een doorbraak realiseren. Door samen op te trekken en samen te werken willen we het probleem sneller en beter kunnen oplossen. Met een scherpe uitvraag dagen we de markt uit om te komen tot nieuwe, innovatieve oplossingen, die ervoor zorgen dat we straks sneller, beter en met minder overlast onze woningen kunnen isoleren. Een oplossing die duurzaam verwarmen met lagetemperatuurverwarming mogelijk maakt.

De winnaars van de uitdaging nodigen we uit om hun oplossing te testen in een van onze woningen. 

Planning
De komende weken selecteren Portaal, Bo-Ex en Mitros uit de aanmeldingen in totaal tien genomineerden. Daarna kiest een jury onder leiding van Diederik Samsom vijf finalisten, die het tijdens de finale op dinsdag 25 juni het tegen elkaar opnemen. Nieuwsgierig? Bekijk alvast het inspiratiefilmpje en bezoek www.isolatieuitdaging.nl.   

Vertaal deze pagina