Flat met Toekomst

De uitdaging: een verouderde flat in de Utrechtse wijk Overvecht energieneutraal maken.

Van pilot met 8 woningen (2017) naar complete nul-op-de-meter-flat (2019)
Vorig jaar heeft Nieuw Utrechts Peil (NUP) 8 woningen in 10 weken tijd energieneutraal gemaakt. NUP is een consortium van Vios Bouwgroep BV, op ten noort blijdenstein architecten en Nieman Raadgevende Ingenieurs. De renovatie was succesvol: de bewoners wonen er fijn en de woningen zijn inderdaad energieneutraal gebleken. Hoog tijd om de rest van de flat aan te pakken door ook de andere 40 woningen energieneutraal te maken. Daar gaan we de komende maanden mee aan de slag.

Meer Flats met Toekomst
De flat aan de Camera Obscuradreef is een ‘Intervamflat’. Daarvan zijn er veel meer gebouwd. In heel Nederland zo’n 14.000. De kennis die NUP en Mitros opdoen bij Flat met Toekomst kan een voorbeeld zijn voor de aanpak van dit type woningen. Die kennis delen we graag. Aan de andere kant willen we graag weten wat uw ideeën zijn om flatwoningen energieneutraal te maken. Laat een bericht achter op de blogsite. Zo werken we samen aan een duurzame vernieuwing van de woningvoorraad in Nederland.

Onze missie

Goede, betaalbare en duurzame sociale huurwoningen, nu en in de toekomst. Dat is waar Mitros en Nieuw Utrechts Peil (NUP) zich hard voor maken. Mitros zoekt continu naar mogelijkheden om woningen goedkoper, beter en sneller te renoveren en NUP biedt oplossingen om dat te realiseren.

Samen werken we aan Flat met Toekomst.                                           

Ons doel is zoveel mogelijk Flats met Toekomst. En om dat te bereiken willen we alle kennis en ervaring met nul-op-de-meter in gestapelde bouw bundelen en delen met andere corporaties. Want met al die kennis en ervaring kunnen we sociale huurwoningen in Nederland steeds goedkoper, beter en sneller renoveren.

Flat met Toekomst. Van 1 in Utrecht naar… in Nederland. Doe jij mee?

Vincent van Rossum over Flat met Toekomst: ‘Perfect gerenoveerde portiekflat is architectonische mijlpaal’

Gepost op woensdag, 16 augustus, 2017 Geen reacties

Op 5 juli was de uitreiking van de NRP Gulden Feniksprijzen. Flat met Toekomst was één van de genomineerde projecten in de categorie Renovatie. Helaas konden we deze eervolle nominatie niet verzilveren. Architectuurhistoricus Vincent van Rossum schreef een column over het juryoordeel en geeft zijn ongezouten mening.
Lees de column via de volgende link http://tinyurl.com/yd8gqkq2

Flat met Toekomst genomineerd voor NRP Gulden Feniks 2017

Gepost op maandag, 8 mei, 2017 Geen reacties

Elf nominaties voor NRP Gulden Feniks 2017

De jury van de NRP Gulden Feniks heeft dit jaar uit 81 inzendingen 11 projecten genomineerd voor de felbegeerde NRP Gulden Feniksprijzen. De categorieën Transformatie en Renovatie tellen dit jaar ieder maar liefst 4 kanshebbers. In de categorie Gebiedstransformatie zijn 2 projecten genomineerd. De genomineerde projecten tonen de unieke mogelijkheden en grote diversiteit aan bestemmingen die bestaand vastgoed te bieden heeft.

NRP feliciteert alle inzenders en betrokken partijen van harte met hun nominaties. Op woensdag 5 juli worden aansluitend op de NRP Partnerbijeenkomst in DeFabrique te Maarssen om 16:30 uur de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt, waarna tijdens een feestelijke borrel wordt geproost op de winnaars. Tijdens de uitreiking wordt ook het NRP Gulden Feniks Jaarmagazine 2017 gepresenteerd, waarin alle inzendingen zijn gebundeld en de winnaars en genomineerden worden uitgelicht. Dit wordt gecombineerd met inspirerende artikelen en uiteraard een uitgebreid juryrapport. De genomineerden voor NRP Gulden Feniks 2017 zijn (in willekeurige volgorde):

GEBIEDSTRANSFORMATIE                                                                         

De categorie Gebiedstransformatie telde dit jaar 10 inzendingen. Hieruit zijn CHV Terrein (Veghel) en Nijmegen omarmt de Waal (Nijmegen) genomineerd.

TRANSFORMATIE                                                                                       

In de categorie Transformatie ontving NRP Gulden Feniks dit jaar de meeste inzendingen: 38. De genomineerden zijn Lumière Cinema (Maastricht), B.Amsterdam (Amsterdam) en A’DAM toren (Amsterdam) en W Hotel Bank (Amsterdam).

RENOVATIE                                                                                                 

In de categorie Renovatie kwamen 33 inzendingen binnen. Uit een gevarieerd aanbod nomineerde de jury de projecten Alliantie HQ (Hilversum), Tandheelkunde Radboud Universiteit (Nijmegen), Flat met Toekomst, NOM (Utrecht) en Het Breed (Amsterdam).

LOW BUDGET, HIGH IMPACT                                                               

Omdat deze prijs geen nominaties kent, wordt de enige genomineerde en dus winnaar van Low Budget, High Impact tot de uitreiking op 5 juli geheim gehouden. Het blijft dus nog even spannend. De prijs Low budget, high impact wordt uitgereikt aan een project dat met een relatief lage investering een groots effect heeft bereikt. Voor de prijs kunnen projecten niet afzonderlijk inzenden, maar wordt een project gekozen uit de drie categorieën waarin projecten kunnen worden ingezonden: Gebiedstransformatie, Transformatie en Renovatie.

Bekijk alle inzendingen voor NRP Gulden Feniks op www.nrpguldenfeniks.nl.

Minister Kamp bezoekt Flat met Toekomst

Gepost op donderdag, 9 maart, 2017 31 reacties

Minister Kamp van Economische Zaken ondertekende gisteren samen met 30 gemeenten en 5 netbeheerders de Green Deal in Utrecht. De Green Deal moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk woningen aardgasvrij worden. Met de ondertekening van de Green Deal wordt een eerste concrete stap gezet in de uitwerking van de Energieagenda waarin het kabinet de route schetst naar een CO2-arme samenleving in 2050.

Flat met Toekomst is een goed voorbeeld van aardgasvrij wonen. Daarom bracht de minister vóór ondertekening van de Green Deal een werkbezoek aan de nul-op-de-meter woningen samen met wethouder Lot van Hooijdonk. Lees er meer over in het artikel van DUIC.  http://tinyurl.com/gqn72en

Lees meer op RTV Utrecht

Contactpersoon Mitros:
Jop van Buchem
jbuchem@mitros.nl
06 48 25 85 60

Contactpersoon Vios:
Aart Verkaik
a.verkaik@vios-bouw.nl
06 21 82 13 83

 

 

Contactpersoon op ten noort blijdenstein:
Lars Zwart
lars.zwart@onb.nl
06 46 23 36 03

Contactpersoon Nieman Raadgevende Adviseurs:
John Bouwman
j.bouwman@nieman.nl
06 54 29 45 53