Heukelomlaan

De woongebouwen op de Berlagestraat 51-97, Van Heukelomlaan 1-119 en Burgemeester Norbruislaan 218-254 zijn ruim 60 jaar oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. 

Mitros wil de bewoners een betere woning bieden waarin zij nog lang prettig kunnen blijven wonen. Daarnaast is de vraag naar huurwoningen in Utrecht groot. Daarom willen wij de woningen slopen en er meer woningen voor terugbouwen. Op deze plek komen dan nieuwe, moderne woningen terug.

Het uitgangspunt is dat we ongeveer 190 nieuwe woningen terug willen bouwen. Het grootste deel van de woningen wordt in ieder geval sociale huurwoningen. De verwachting is dat dit 2-, 3- en 4-kamerappartementen zijn.

Op 15 februari 2022 heeft de gemeente een intentiedocument vastgesteld voor dit project. Dat betekent dat de gemeente in de basis het plan steunt en dat Mitros het nieuwbouwplan nu mag gaan uitwerken. Bewoners en omwonenden kunnen meedenken over de nieuwbouwplannen. 

Voordat Mitros de woningen kan slopen, moeten de huidige huurders ook akkoord zijn met het plan. Als minimaal 60% van de bewoners het eens is met de plannen, dan kan Mitros het plan realiseren. Begin 2023 verwachten we dat de huurders kunnen stemmen. Daarna weten we of de huurders akkoord zijn met de plannen.

Samen met INBO architecten en de gemeente Utrecht worden nu drie verschillende nieuwbouwmodellen uitgewerkt. Deze nieuwbouwmodellen worden met een klankbordgroep uit de buurt besproken en advies over opgehaald. Medio september 2022 wordt het definitieve nieuwbouwmodel bepaald. (U vindt de bouwmodellen onder de tab 'Documenten')

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van deze flats? Meld u zich hier aan voor de digitale nieuwsbrief. Wij houden u dan op de hoogte. Andere vragen kunt u mailen naar: heukelomlaan@mitros.nl

Heeft u een vraag voor de bewonerscommissie? U kunt een email sturen naar bewonerscommissieheukelom@outlook.com

Planning

  • Vanaf januari 2022 komt de projectconsulent bij bewoners langs om de persoonlijk situatie te bespreken.
  • We verwachten dat begin 2023 de huurders hun stem uit kunnen brengen.
  • Een uitgebreide planning vindt u in dit document: Planning en proces Van Heukelomlaan.