Johan Wagenaarkade

Wonen aan het water in de Halve Maan Zuid, in goede en duurzame woningen waar u oud kunt worden

Drie blokjes met duplexwoningen aan het begin van de Johan Wagenaarkade worden gesloopt. Daar komen drie prachtige appartementengebouwen voor terug. De appartementen liggen aan het park dat grenst aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Het middelste blok heeft 5 verdiepingen, de twee hoekblokken elk 4 verdiepingen. De voordeur van de appartementen ligt aan de kant van het binnenterrein met de Hendrika van Tussenbroeklaan en de Petristraat.

Virtuele rondleiding in 3D

We nemen u graag mee voor een virtuele rondleiding door de Johan Wagenaarkade. Klik hier voor de virtuele 3D-rondleiding. Tip: Open deze via uw mobiel voor een 360 graden view. 

Woningen direct in het park

De nieuwe gebouwen zijn groter dan de beneden-en bovenwoningen die gesloopt worden. De nieuwe woningen liggen direct aan het park. De voordeur van de nieuwe blokken liggen aan het binnengebied van de Petristraat en de Hendrika van Tussenbroeklaan. De gebouwen hebben ook een achter doorgang naar het park. Hier liggen alleen voet- en fietspaden. De Johan Wagenaarkade loopt straks niet meer langs deze woningen.

Type woningen

In de drie blokken komen 54 sociale huurwoningen: 28 driekamerwoningen van circa 70 m2 en 26 tweekamerwoningen van circa 60 m2. Alle woningen zijn bereikbaar met een lift. Dat is vrij uniek voor de Halve Maan. Hierdoor kunnen ook senioren die graag gelijkvloers willen wonen in de wijk blijven wonen. Het middenblok wordt met voorrang aan senioren toegewezen. Alle drie de blokken hebben een gezamenlijke fietsenstalling. Het middelste blok heeft ook een aparte scootmobielberging.

Huurprijs

Alle woningen vallen in de sociale huur. De driekamerwoningen komen precies op de grens van de sociale huur te liggen. In 2020 is dat € 737,14. De tweekamerwoningen liggen op de grens waardoor ook mensen die recht hebben op huurtoeslag er kunnen wonen. In 2020 is dat € 619,01. Daar komen servicekosten bij voor bijvoorbeeld het schoonhouden van de algemene ruimtes en elektra in de algemene ruimtes. De hoogte hiervan is nog onbekend.

Energiezuinig

De appartementen zijn goed geïsoleerd en zeer energiezuinig. Door een bodemwarmtepomp en zonnepanelen op het dak heeft de toekomstige huurder zeer lage energielasten. De bodemwarmtepomp zorgt er verder voor dat u vloerverwarming heeft in de winter en koeling in de vloer in de zomer.

Bomenkap 6 november

Op het bouwterrein aan de Johan Wagenaarkade staat een fijnspar die wij wilden behouden. Deze boom is instabiel geworden en is op dit moment vastgezet met spanbanden om te zorgen dat de boom niet omvalt. Maar zelfs met deze banden blijft het een risico dat de boom bij flinke wind of storm omvalt. Dat kan voor veel schade zorgen en is gevaarlijk voor de omgeving. Om onveilige situaties te voorkomen heeft de gemeente ons verplicht om de boom snel te kappen. Daarom staat de kap van de boom gepland op zaterdag 6 november.  

De gemeente en Mitros vinden het belangrijk dat er een nieuwe boom wordt terug geplaatst. Er komt dan ook een nieuwe, gelijkwaardige boom voor terug. Het is nu nog bekend wanneer dat precies zal gebeuren.

Aanmelden / reageren

Het is nog niet mogelijk om via Woningnet op een nieuwe woning te reageren. Reageren kan pas in de loop van 2021, als we beter weten wanneer de woningen klaar zijn.

Planning

We verwachten in het najaar van 2022 te kunnen gaan bouwen. De oplevering van de nieuwbouw is in het voorjaar van 2024, onder voorbehoud van bestemmingsplanwijziging.