MIXIT

Wonen in MIXIT betekent wonen in een levendig en betrokken wooncomplex waar iedereen oog heeft voor elkaar.

Let op: alle woningen zijn inmiddels aangeboden, je kunt niet meer reageren.

In Leidsche Rijn Centrum bouwen we samen met BAM Wonen een nieuw wooncomplex. Dit najaar gaan we hier van start met een gemengd woonproject: MIXIT. Een deel van de huurders van MIXIT is dak- en/of thuisloos geweest. Zij zijn er weer aan toe om zelfstandig te gaan wonen. Wonen in MIXIT betekent wonen in een levendig en betrokken wooncomplex waar iedereen oog heeft voor elkaar. De huurders onderhouden contact met elkaar en organiseren zo nu en dan samen bewonersactiviteiten.

In MIXIT ligt de nadruk op samen leven en omkijken naar elkaar. De huurders vormen samen een woonvereniging. Daarnaast krijgen de mensen die dak- en / of thuisloos zijn geweest woonbegeleiding van Stichting De Tussenvoorziening en is er extra beheer vanuit Mitros.

Selectie kandidaten

De toewijzing van de woningen van MIXIT gaat anders dan anders. Wij selecteren huurders op basis van:

 • Motivatie
 • Bijdrage aan de goede sfeer in het gebouw
 • Inkomen, huishoudsamenstelling en inschrijfduur
  Bij de woningen die we hebben verloot, kijken we niet naar de inschrijfduur. Wel naar de huishoudsamenstelling, het inkomen en natuurlijk de motivatie.

Reageren op een woning in MIXIT: de advertenties zijn gesloten

De advertenties van de woningen op WoningNet zijn gesloten. Kandidaten met voldoende inschrijfduur en de mensen die zijn ingeloot voor de woningen die we hebben verloot, nodigen we binnenkort uit voor het aanleveren van hun motivatie.

Zij worden op basis van hun motivatie geselecteerd en uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met Mitros en Stichting De Tussenvoorziening. Voorwaarde voor de uiteindelijke toewijzing van een woning na een succesvol gesprek is dat het verzamelinkomen en huishoudsamenstelling passen bij de huurprijs en de woning.

MIXIT-huurders zijn simpelweg goede buren en vinden het leuk om:

 • Contacten aan te gaan en te onderhouden
 • Gezamenlijke activiteiten te organiseren en te ondernemen
 • Actief deel te nemen in de woonvereniging van MIXIT (lidmaatschap is verplicht)

Meer weten over wonen in een gemengd woonproject? Bekijk dit filmpje.

Ervaringen huurders van andere gemengde woonprojecten

“Even elkaar helpen iets naar boven sjouwen, elkaar attenderen op een openstaande deur, het draagt ​​allemaal bij aan een fijne woonsfeer.”
(bewoner Majella)

"Met een groot deel van de mensen heb je een andere band dan gewoon buren, het zijn meer vrienden-buren." (ex-dakloze bewoner Majella)

“Een bijzondere plek, waar verschillende mensen met verschillende levensverhalen wonen.”
(bewoner 't Groene Sticht)

Over het wooncomplex

Huurders die kiezen voor dit gemengd woonproject gaan wonen in een twee- of driekamerappartement naast het station en het (winkel) centrum van Leidsche Rijn. De appartementen zijn met name geschikt voor alleenstaanden en stellen.

Het vierkante gebouw heeft 101 woningen, verdeeld over 6 bouwlagen. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. Op een afgesloten binnenterrein zijn er parkeerplekken voor auto's en fietsen. Alle woningen zijn gasloos en aangesloten op het stadsverwarmingsnet. Het complex is bovendien zeer energiezuinig. De isolatie van het gebouw voldoet aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG).

Over de woningen

 • 101 Woningen (waarvan 70 woningen voor Mitros huurders).
 • De kleinste woningen zijn circa 60 m2, de grootste ruim 100 m2.
 • Twee- en driekamerappartementen, waarvan enkele maisonnettes.
 • Energiezuinig, gasloos, BENG, stadsverwarming.

MIXIT in het kort

 • Bewust kiezen voor wonen in een gemengd woonproject met mensen die dak- en / of thuisloos zijn geweest. Deze huurders krijgen woonbegeleiding van Stichting De Tussenvoorziening.
 • Meedenken en doen binnen een actieve woonvereniging.
 • Selectie kandidaten op basis van: inkomen, huishoudsamenstelling, inschrijfduur en motivatie. Bij loting kijken we niet naar de inschrijfduur.
 • Keuze uit twee- en driekamerappartementen, waarvan enkele maisonnettes.
 • Kleinste woningen zijn circa 60 m2, de grootste ruim 100 m2.
 • Energiezuinig wonen direct naast het station en het (winkel) centrum van Leidsche Rijn.
 • Huurprijs: € 619,01 (prijspeil 2020).
 • Oplevering woningen: najaar 2020.

Waarom verhuren wij woningen in een gemengd woonproject?

Met een gemengd woonproject willen we zorgen dat iedereen een fijne betaalbare woonplek kan krijgen in Utrecht. Ook mensen die het soms nog moeilijk vinden om zelfstandig te wonen. Mitros werkt daarom nauw samen met Stichting De Tussenvoorziening om meer mensen uit de maatschappelijke opvang te kunnen huisvesten in Utrecht.

Vragen over MIXIT?

We zijn op werkdagen via de e-mail bereikbaar. Mail uw vraag naar: mixit@mitros.nl.

Video gemengd wonen in MIXIT Leidsche Rijn